Анатолій МІСЯЧЕНКО: «Народний дім і народна земля повинні бути народними»

1085 0

Ми у соцмережах:

Анатолій МІСЯЧЕНКО: «Народний дім і народна земля повинні бути народними»

Сьогодні, напевне, вже мало хто вірить у те, що Верховна Рада створить в Україні сучасну державу. Бо з кожним разом у ній стає дедалі більше депутатів, які розглядають Україну та її землю як трофейний товар для комерції. Саме так, як десь їх навчили.

Землю завжди продавали на вагу чи об’єм, як щебінь, пісок, руду чи вугілля. Але якщо продавати землю разом із територією і середовищем свого існування сотнями гектарів чи квадратних кілометрів, то державний прапор може швидко змінитися. Бо не кожен солдат захоче захищати таку владу, яка продає його землю.

Раніше, коли Народний дім в обласному центрі ще називався лекторієм, він був справді народним. У ньому вирувало життя. Кожний — старий чи малий — міг там дізнатись, що таке держава, чи існує на Марсі життя і що робили з тими, хто продавав Батьківщину. А в боротьбі за незалежність Народний дім став для рівнян одним із символів новітньої історії України. Але ця легендарна історична будівля в центрі Рівного досі не має ніякого державного статусу чи навіть звання. Її можуть також продати разом з міським головою. І цей процес, схоже, вже давно розпочався.

Аби наші діти ніколи не продавали і не обкрадали свою Україну, бажано більше уваги приділяти їхньому вихованню, а не руйнувати пам’ятки архітектури, історії й культури, щоб потім їх продавати.

Тому громадська рада при Рівненській ОДА розглядає пропозиції щодо майбутнього Народного дому-лекторію Рівненщини для відновлення і його використання за своїм гуманітарним призначенням.

Анатолій МІСЯЧЕНКО,
голова Економічної спілки підприємців Рівненщини,
голова комітету з питань інформаційної політики і зв’язків з громадськістю
Громадської ради при Рівненській ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також