Наступною мішенню нового президента може стати ще одне лігво брехні та корупції в Україні

1019 1

Ми у соцмережах:

Наступною мішенню нового президента може стати ще одне лігво брехні та корупції в Україні

Цього разу Верховна Рада не встигла продати владі всю нашу землю і вписати прізвище президента в текст своєї Конституції. Але спокуса і можливість створити собі замість держави князівство чи королівство ще може в когось і з’явитися. І з цим щось потрібно робити. Коли парламент став гальмом на шляху, як портал у минуле чи потойбіччя, то це означає, що настав час провести декомунізацію Конституції та одержавити всі монополії разом із землею.

Справа в тому, що парламенти майже всіх держав, окрім України, Сирії та Молдови, складаються з двох частин. В Україні є тільки одна, нижня, частина парламенту — це Верховна Рада. А головної його, верхньої, частини, якою має бути Рада територіальних громад чи територій, нема. Бо її ніхто не створив. Але святе місце порожнім не буває. Тому функції верхньої палати парламенту поки що виконує позаконституційна рада олігархів. У Радянському Союзі її функції виконувала комуністична партія на чолі з генеральним секретарем.

Якщо новообраний президент своїм указом про референдум звернеться до країни, тоді Верховна Рада, напевне, перестане бути верховною. А після підписання народом на референдумі справжньої Конституції з повноцінним парламентом Верховна Рада, можливо, буде називатись якось простіше. І не по-радянськи. А як у Європі чи Америці. І ніякий суд не скасує цього. Бо це питання не юридичне, а політичне.

Таке державотворення повинне бути суцільним задоволенням для справжнього політика і для його країни. А якщо ні, то з того, що залишиться від України, все одно доведеться створити справжню державу. Бо війна, олігархія і корупція нікуди самі по собі не зникнуть. І роль громадянського суспільства у цьому процесі тільки посилиться. Тому 18 травня у Рівному буде проведено Форум громадських рад України, щоправда, поки що на громадських засадах.

Анатолій МІСЯЧЕНКО, голова Економічної спілки підприємців Рівненщини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також