Андрій Лозовий: «Особ­ли­вий статус Донбасу — це помилка»

1392 0

Ми у соцмережах:

Андрій Лозовий: «Особ­ли­вий статус Донбасу — це помилка»

Радикальна партія Олега Ляшка виходить з коаліції через політику парламенту, яка, на думку лідерів фракції, є хибною і призведе тільки до погіршення ситуації у країні. Адже на позачерговому засіданні Верховна Рада у першому читанні погодилася внести зміни у Конституцію щодо децентралізації влади — законопроект обіцяє громадам розширення повноважень на місцях, та, водночас, окремо визначає особливості самоврядування окупованих територій Донецької та Луганської областей, яким планують надати більш широкі повноваження, ніж іншим регіонам країни.

Лозовий Радикальна партія одразу виступила проти надання Донбасу особливого статусу, бо такий крок лише зіграє на руку зовнішнім ворогам держави. Фракція РПЛ блокувала президію парламенту, щоб не допустити даного голосування. Однак керівництво Ради не дало завершити виступ народному депутату Юрію Шухевичу. За зміни проголосували 265 депутатів. І тепер, прийнятий документ вдруге відправиться на аналіз до Конституційного суду, після чого він має здобути підтримку у 300 голосів депутатів для внесення змін у Конституцію. — Ми не проти змін, але вони мають бути обговорені та узгоджені з народом. Ми "за" децентралізацію, але вона не повинна шкодити інтересам людей. Фактично, країна знаходиться у стані війни і це не той час, щоб вносити зміни до Конституції, — зауважує Оксана Лозова, лідер Радикальної партії Олега Ляшка на Рівненщині. — Цей особливий статус Донбасу передбачає, що вони зможуть обирати суддів, прокурорів, правоохоронців, а потім — балотуватися до парламенту! Невже бандити, які вбивають наших бійців, будуть вирішувати долю українців? Дивує й те, що 38 опозиційних депутатів, які дуже рідко відвідують сесійні засідання, чомусь з'явилися саме 31 серпня і одностайно проголосували за цей законопроект! Я пишаюся своїми колегами, які після цього голосування не тікали на вулицю, як щурі, через підземний хід, а вийшли з парламенту через центральний вхід.
Андрій Лозовий
Лозова
Оксана Лозова та Юрій Шухевич
IMG_2030
Члени та прихильники Радикальної партії прийшли підтримати мирну акцію протесту під стінами Верховної Ради
На жаль, мирна акція протесту під будівлею Верховної Ради через провокаторів переросла у сутички, в яких постраждали десятки правоохоронців, журналісти, бійці АТО, загинуло троє бійців Нацгвардії…Це стало останньою краплею, чому радикали залишили коаліцію. — Чорний день, по-справжньому чорний. Спершу ганьба і державна зрада у парламенті, потім — трагедія, яка відбулася біля його стін. Дуже шкода, що це сталося, — коментує народний депутат Андрій Лозовий від фракції Радикальної партії Ляшка. — Висловлюємо співчуття родинам загиблих та поранених. Але ми не повинні дати владі використовувати цю сумну подію, щоб прикрити протягування антидержавних змін до Конституції. Радикальна партія виходить з коаліції. Ми не будемо брати участь у реванші регіоналівсько-промосковських сил. Де факто в парламенті вже створена нова коаліція — Блок Петра Порошенка, Народний фронт і Опозиційний блок. Вони разом проголосували за путінські зміни до Конституції — і кожен з тих, хто голосував "за" — розділяє відповідальність за державну зраду. Фракція Радикальної партії Олега Ляшка ініціює створення у парламенті НАРОДНОЇ РАДИ з числа патріотичних депутатів з державницькою позицією, які не підтримали кремлівський сценарій зміни української Конституції, спрямований на розкол держави, зрив процесу реформ та європейського курсу розвитку України. Звертаємося до всіх українських патріотів об'єднати зусилля на захист Конституції, на захист Незалежної і Соборної України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також