Андрій Попеляєв: «Не вдалося досягнути усього того, чого хотіли»

1272 0

Ми у соцмережах:

Наталія Прищепа та Андрій Попеляєв

Чемпіонка Європи 2016 та 2018 років рівнянка Наталія Прищепа на командному чемпіонаті Європи з легкої атлетики у польському Бидгощі виступала одразу на двох дистанціях — у бігу на 800 та 1500м. На коротшій дистанції, яка для Наталії є основною, вона у підсумку стала п’ятою, на довшій — восьмою. Чи на такий виступ своєї підопічної у Бидгощі він очікував, ми запитали у тренера спортсменки Андрія Попеляєва:

— На чемпіонаті України ми виграли обидві ці дистанції, тож вирішили виступити на них і на командному чемпіонаті Європи. Головне було подивитися, чи пробіжить Наталя на чемпіонаті Європи після гір швидше порівняно з чемпіонатом України. Швидше пробігла. Хоча зважаючи на те, що були деякі нюанси у процесі підготовки як фізичні, так і психологічні, то не вдалося досягнути усього того, чого хотіли. Але в будь-якому разі результати ростуть, і це добре.

— Чи буде Наталія й надалі змагатися на дистанції 1500м?

— Ні, це був невеликий виняток саме під командний чемпіонат Європи. Для різноманіття в рамках підготовки. Подивилися на функціональну готовність порівняно з минулим, позаминулим роками. Нині ми готові краще, і це добре. Далі робитимемо ставку лише на 800м.

— Який наступний старт?

— Цього тижня ми їдемо на збори в гори до Туреччини. Будемо тренуватися на висоті 1600м. Там будемо три тижні. Найближчий старт — чемпіонат світу наприкінці вересня.

— Які завдання ставите на чемпіонат світу?

— Поки що ніяких. Після гірської підготовки будемо дивитися, як ми готові, тоді й визначимося з завданнями. Виправимо недоліки, які є, тоді й думатимемо над завданнями.

Крім Наталії Прищепи, на командному чемпіонаті Європи змагалася також вихованка рівненської легкої атлетики, яка нині представляє Запорізьку область, Катерина Климюк. На дистанції 400 метрів вона фінішувала сьомою, а в естафеті 4х400м — четвертою.

Особливістю командного чемпіонату Європи є те, що 12 збірних, які входять до Суперліги, у кожній з дисциплін виставлять по одному учаснику, кожен з яких приносить команді бали. За сумою балів золоті медалі отримує вся найкраща збірна, незалежно від того, як виступив окремий спортсмен у своїй дисципліні. Цього року збірна України, за яку виступали Прищепа та Климюк, посіла сьоме місце. Медалей українці не здобули, але прописку серед еліти зберегли, оскільки наступного року в Суперлізі залишиться лише вісім команд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також