Анетті й Любим. Які імена популярні в 2020-му на Рівненщині

2051 0

Ми у соцмережах:

фото - видання novij-rik

За пів року в Рівненській області в ДРАЦСах зареєстрували понад п'ять тисяч малюків. Серед імен, яким найчастіше назвали хлопчиків, зустрічаються звичні Олександр та Дмитро, а також екзотичні – Матео чи Асатур. Дівчаткам часто давали імена Єва, Анна, а були й Мікелла та Арміна.

За пів року працівники відділів державної реєстрації актів цивільного стану області видали понад п'ять тисяч свідоцтв про народження дитини. Про це Суспільному повідомила заступниця начальника Західного міжрегіонального управління Мін'юсту в області Оксана Сальчук.

Найпоширенішими іменами, якими називали хлопчиків, стали Артем, Владислав, Дмитро, Максим, Матвій, Тимофій, Олександр. Жіночі: Анна, Ангеліна, Емілія, Єва, Мілана, Соломія, Софія.

- Не обійшлося й без екзотичних імен. До прикладу, хлопчиків називають Асатур, Арістарх, Вісал, Дамир-Хасан, Іван-Даміан, Любим, Матео, Олесь, Юдонг, повідомила Оксана Сальчук.

Серед рідкісних імен, якими називали дівчаток в області за ці півроку є: Ангеліна, Лейла, Айсель, Анетті, Арміна, Далія, Жасмін-Маріам, Кирієна, Мадона, Мікелла, Мія-Соломія, Ніно, Самара, зазнають в управлінні юстиції.

- На час карантинних обмежень працівники відділів ДРАЦС тимчасово не видають свідоцтва про народження дитини у пологових будинках Рівного. Бо у інших районних центрах частково є видача, а у Рівному поки не видають, є відповідне розпорядження, – каже Оксана Сальчук.

Новоспечені батьки продовжують користуватися інноваційним сервісом "єМалятко". За інформацією посадовиці, з моменту запровадження проєкту в області сервісом скористалися 270 батьків.

Нагадаємо, електронний сервіс є-Малятко у пілотному режимі запрацював у Рівному 28-го лютого. Він передбачає можливість отримати за однією заявою вісім послуг. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також