Англійська для програмістів: що дивитися і слухати

659 0

Ми у соцмережах:

Регулярна практика англійської допоможе програмісту швидше просунутися у вивченні мови і прокачати професійні навички

Що подивитися і послухати англійською програмісту: ролики на Youtube, подкасти, серіали та фільми. Добірка тематичних ресурсів. Як прокачати профільну англійську.

Фахівцям зі сфери IT важливо мати хороші знання іноземної мови. Вони дозволяють розуміти і працювати з технічною документацією, стежити за новинами і оновленнями, спілкуватися із зарубіжними колегами, брати участь у конференціях, проходити стажування та будувати кар'єру в міжнародній компанії. Щоб швидше просуватися в навчанні, важливо на додаток до курсів в школі бізнес-англійської займатися самостійно. Тим більше, що в інтернеті безліч ресурсів, за допомогою яких можна проводити час цікаво, пізнавально і з користю для іноземної.

Раніше ми докладно розповідали про переваги англійскої для програмістів і комп'ютерників, сьогодні ділимося невеликою підбіркою додаткових матеріалів для поліпшення знань.

Youtube-канали та подкасти англійською для програмістів

Перегляд тематичних роликів допомагає поповнити свій словниковий запас профільної лексикою і сленгом, поліпшити сприйняття іноземної мови на слух, вимову. В Youtube великий вибір роликів і каналів як навчальних, так і тематичних, професійних, тому студентам, що вивчають англійську для програмістів, буде легко знайти цікавий для себе контент. Підбірка каналів з навчальними роликами:

♦ Brain TV;

♦ Loftblog;

♦ English For IT.

Крім того, програмісти можуть знайти на Youtube тематичні відео за своїм профілем. Це допоможе одночасно прокачати професійні навички і поліпшити знання англійської. У цьому також допомагають подкасти для розробників, наприклад:

♦ Herdingcode;

♦ Se-radio;

♦ Software Engineering Daily;

♦ Learn to Code With Me;

♦ Developer Tea.

Ще більше подкастів можна знайти на Apple Podcasts, Google Play, Spotify, SoundCloud та інших платформах.

Англійська для програмістів: тематичні серіали та фільми

Сюжети на IT тематику користуються великою популярністю, тому студенту з будь-яким рівнем англійської не складно буде знайти для себе відповідний контент. З їх допомогою програміст зможе поліпшити сприйняття іноземної мови на слух, розширити лексичний запас розмовними і профільними виразами, поліпшити вимову. Крім того, це відмінна можливість провести вільний час з користю для вивчення мови. Популярні серіали і фільми про життя програмістів:

 ♦ The IT Crowd / Комп'ютерники (2006-2013);

♦ Silicon Valley / Кремнієва долина (2014-2019);

♦ Halt and catch fire / Зупинись і гори (2014-2017)

♦ The Social Network / Соціальна мережа (2010);

♦ Jobs / Джобс (2013);

♦ Hackers / Хакери (1995).

 Ви також можете знайти в інтернеті документальні фільми англійською про видатних особистостей і події в сфері IT, які не тільки допомагають прокачати мову, а й надихають і мотивують до самовдосконалення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також