Англійський принц у Рівному не сів

1175 0

Ми у соцмережах:

Англійський принц у Рівному не сів

У понеділок над Рівним пролетіли 29 літаків, прямуючи зі Львова до Києва. Усі вони виготовлені у воєнний та післявоєнний період і належать англійському "Клубу любителів старовинної авіації "Аir Squadron". Частина їх приземлилась у Рівненському аеропорту для дозаправки. Тож деякі рівняни мали можливість з пілотами раритетних літаків сфотографуватися. Серед тих, хто сів у аеропорту, не було принца Майкла Кентського, брата королеви Єлизавети, який є учасником клубу — пального йому вистачило до Києва.

Сергій Піндюрін, директор Рівненського міжнародного аеропорту: — Багато хто встиг сфотографуватися на фоні літаків. Ми ж лише спілкувалися. Був перекладач, проте порозумілися і так. Літак принца у нас не приземлявся, бо він здатний пролетіти від Львова до Києва без дозаправки. Але ті пілоти, які були — теж відомі люди у Великобританії. Серед них — і парламентарі, і навіть хтось з оточення принца. Усім учасникам клубу — близько 70 років. Вони тримають курс на Севастополь. Проте спершу летіли до Києва. І в столиці, і в Севастополі, а потім і у Вінниці на них чекають різноманітні програми та участь у проектах, зокрема і благодійному. Окрім того, під Києвом вони влаштують спільні польоти з українською авіацією. З Севастополя повертатимуться 10-15 липня. Проте поки що не відомо, чи летітимуть вони через Рівне. Можливо — через Тернопіль.

Алла САДОВНИК.
 

Довідка "РВ"

Клуб "Air Squadron" був заснований у Великобританії у 1966 році. Нині він нараховує близько 100 членів. Серед старовинних літаків є і один з найкращих радянських винищувачів часів другої світової війни Як-3. Авіалюбителі часто влаштовують польоти до різних країн: вони були вже у Росії, Йорданії, Танзанії, Пакистані, Марокко та ін.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також