Анощенко узяв із забудовника парковками, а Мензул — грошима для міста

3330 0

Ми у соцмережах:

Анощенко узяв із забудовника парковками, а Мензул — грошима для міста

Волинський забудовник «ЖБК Енергетик» кілька років тому побудував у Вараші великий 9-поверховий житловий комплекс. Однак коштів на розвиток території міста так і не сплачував, а відбувся облаштуванням місць для паркування автомобілів. Бо так вирішив попередній міський голова Сергій Анощенко, якого за це гаряче критикували його політичні опоненти. Але уже за нового керівництва міста прокуратура у суді довела, що забудовник винен у бюджет Вараша більше півтора мільйона гривень.

Олександр МензулОлександр Мензул, міський голова Вараша:

Попередній міський голова розповідав, що нібито забудовник уже сплатив місту податок на пайову участь у вигляді облаштування стоянок біля будинку. Однак після відсторонення його від виконання обов’язків було доведено, що це все були спекуляції. Для того, щоб це довести, прокуратура провела низку будівельних експертиз. Лише завдяки цьому вдалося довести, що громаді завдали колосальних збитків.

Сергій АнощенкоСергій Анощенко, попередній міський голова:

Цей забудовник брав дозвіл на будівництво у Вараші ще в 2008 році. Згідно із законом, забудовник повинен забезпечити 50% мешканців своєї новобудови місцями для паркування автомобілів. Тоді цю обов’язковість йому прописали в умовах будівництва. В 2013 році міська рада ухвалила положення про пайову учать, де було зазначено, що місто братиме не тільки інженерною, але й транспортною інфраструктурою. Ось ці парковки й відносяться до транспортної інфраструктури.

Особисто я підписував цей договір, тому просив долучити мене до судової справи. Вважаю, що це рішення суду було незаконним і його скасують в апеляції. Адже суд не скасував розрахунок пайової участі, який є додатком до договору. Якщо цей додаток не скасували, то договір дійсний.

Додамо, що суддя Господарського суду Рівненщини Ірина Пашкевич видала наказ про примусове стягнення 1  644  190 гривень у бюджет Вараша із забудовника «ЖБК Енергетик».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також