Щоб зменшити шкоду від прийому антибактеріальних препаратів, у цей період потрібно ретельно стежити за харчуванням.
При прийомі антибіотиків дуже важливо пити багато води — як мінімум півтора літра на добу. Вода — найкращий очисник організму. Якщо організм недоотримує воду, шкідливі продукти діяльності антибіотиків будуть «отруювати» його.
У період прийому антибіотиків потрібно включити у свій раціон кисломолочні продукти — кефір, молоко, грецькі йогурти. Це допоможе кишковій мікрофлорі відновитися після прийому антибіотиків.
Принципово важливо вживати достатню кількість рослинної клітковини, риби, курятини, яєць, горіхів. Допоможуть відновити печінку жирні кислоти Омега-3, які містяться в скумбрії, минтаї, судаку.
Є й такі продукти, які не можна одночасно вживати з антибіотиками — це фастфуд, жирне, копчене, солодке, ковбаси, майонез, соуси. Також потрібно обмежити вживання часнику.