Антикризові рецепти: все про секонд-хенд

2171 0

Ми у соцмережах:

Антикризові рецепти: все про секонд-хенд

Ринок б/в одягу в країні збільшується пропорційно зменшенню доходів населення, все більше людей купують "одяг з Європи". "Сьогодні" довідалася, якими бувають магазини секонд-хенду, коли і де краще полювати за хорошими речами.

секонд4

Звідки береться

У західних країнах просто на вулицях встановлено контейнери, в які обивателі зносять хороший, але морально застарілий одяг. До цього ставляться як до можливості допомогти незаможним і подарувати речам друге життя. Також туди потрапляє новий одяг з минулих колекцій, який вже перецінювали кілька разів, але він так і не продався. Часто на ці потреби віддають уніформу або військову форму. Звідти всі зібрані речі надходять на величезні розподільні склади, де їх дезінфікують, сортують або просто упаковують в "рідні" коробки, в які збирали. Ті, які сортують, — розкладають спочатку за типами, потім — за ступенем зношеності. А приїхавши в Україну, мішки відправляються на інші склади — де торговці купують одяг несортований (оригінал) і сортований. Секонд ділять на елітний і звичайний, що впливає на ціну. Оригінал — це речі (тут може бути не тільки одяг, але і предмети побуту, іграшки, техніка та ін.), які зберігаються в тих пакетах і коробках, в які були зібрані. Коштує він недорого — 1,5-3 євро за кілограм. Його пакують у величезні мішки по 80-150 кг. При купівлі "оригіналу" продавці знають, що це лотерея (може попастися мішок нових норкових шуб або рвана білизна). Дозволити собі таку лотерею можуть тільки великі магазини з величезним обігом — вони в будь-якому разі його продадуть. А сортований товар ділиться на види і відрізняється за якістю — а значить, і за ціною. alsoread:http://www.rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=040809 Люкс, Крем, Екстра — це нові (неношені і з бирками) брендові речі. Вони найдорожчі — кіло коштує 10-15 євро, що позначається і на кінцевій вартості. Перший сорт — найпопулярніший і продаваний товар: якісні речі без слідів носіння. Зазвичай це досить сучасний і модний одяг, без браку. Тут він коштує 4-7 євро за кілограм. Другий сорт — з видимими слідами зносу або браку. Туди ж відправляється і ультрамодний одяг, який з часом виглядає смішно. Такий мішок коштує 2-3 євро за кілограм. Третій сорт — це навіть не речі, а ганчір'я. Для цієї мети його і купують. Коштує він дешево: 50 євроцентів — 1,5 євро.

Походження речей

Якість ношеного одягу з різних країн також відрізняється. Вона залежить від добробуту, ставлення до одягу та благодійності в кожній країні. Америка — гіршого секонду бути не може, зазвичай речі брудні, величезних розмірів. Великобританія — звідси приїжджає не модний, але добротний одяг: з натуральних матеріалів, гарного крою. У британців хороші доходи, і гардероб вони оновлюють часто. Ірландія — звідси надходять кращі дитячі речі: завдяки державній підтримці одяг для дітей коштує копійки, і батьки змінюють його часто, відправляючи менш щасливим малюкам. Австралія — приїжджають легкі літні речі, які австралійці змінюють часто. Норвегія — найкращі теплі речі: куртки, пуховики, флісові светри. Все тепле і дуже якісне. Німеччина — економні німці віддають нужденним тільки виношений і ретельно заштопаний одяг, так що німецький секонд продавці не люблять. А ось домашній текстиль і постільна білизна звідти приходить дуже хороша. Франція — якість залежить від району, в якому встановлено скриньки для збору пожертв. З бідних нічого особливого не чекайте, а от якщо пощастить і попадеться мішок з дорогого району, то там може бути все що завгодно — від вінтажних речей до новомодних вечірніх суконь. Італія — звідси привозять не дуже багато речей (ринок не надто розвинений), але, як правило, хороших, адже італійці люблять купувати багато і вчасно позбавлятися від зайвого.

Типи магазинів

Головна мета всіх продавців секонд-хенду — регулярний обіг. Тому речі не лежать в очікуванні покупців, а постійно їх шукають: мігрують, перецінюються і передаються з магазину в магазин, щоб бути скоріше проданими. Малий бізнес. До такого відносяться невеликі магазинчики, в яких господар часто і водій, і продавець, і мерчендайзер. Зазвичай купують мішок з секонд-хендом другого сорту. Приблизно 60% одягу нікуди не годиться, але от 40% можна продати. Тому на нього ставлять максимальну ціну — щоб повернути витрачене з прибутком. Супермаркет. Все більшої популярності зараз набирають великі секонд-супермаркети, де величезний вибір і все розподілено за типами товару. На новий товар тут ціни найвищі, але з часом вони падають до мізерних.

Запах

Багатьох відлякує специфічний запах речей з секонду, хоча саме він — свідчення безпеки одягу: речі обробляють гарячою парою і дезінфікуючим газом (40% пароформаліном), який вбиває бактерії й віруси. Зазвичай після декількох прань амбре зникає. Цікаво, що свіжі речі в мішках його не мають, а з'являється запах з часом.
Отож якщо в магазині відчувається важкий специфічний "дух", значить, речі лежать давно, і від нав'язливого аромату буде позбутися складніше.
Прати такий одяг потрібно мінімум три рази при високій температурі — від 60°С. А дитячий — обов'язково засобом для дитячих речей. tag:Секонд-хенд


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також