Антисептик — не тільки від коронавірусу

1560 0

Ми у соцмережах:

Антисептик — не тільки від коронавірусу

Зараз дотримуватися гігієни важливо не лише, щоб захистити себе від коронавірусу. Війна призвела до спалахів інфекційних хвороб, а у людей під обстрілами не завжди є можливість елементарно помити руки. Які антисептики справді захищають та чи можна їх приготувати в домашніх умовах?

Важливо вміти правильно користуватися антисептиками — робити це потрібно щоразу після контакту з поверхнею всіх потенційно забруднених предметів. Особливо, якщо після цього ми торкаємося слизових оболонок (очей, носа, рота). А робимо ми це часто й мимоволі.

Обробляти руки також слід після поїздки у громадському транспорті. Мити руки теж важливо: ретельне миття рук з милом (мити слід 40–60 секунд) рівнозначно користуванню антисептиком (наносите протягом 30 секунд). Після використання антисептика, щоб шкіра рук не надто сохла, можна нанести крем для зволоження.

Кількість розчину, необхідна для дезінфекції, — 3 мл (це приблизно дорівнює кількості, коли долоня «човником»). Тобто це не 2–3 «пшики», а більше. Особливо ретельно потрібно обробляти ділянки біля нігтів.

До складу антисептика повинні входити 60–80% спирту (етилового, пропілового, ізопропілового) або 2% хлоргексидину. ВООЗ рекомендує для мінімізації ризику зараження коронавірусом користуватися антисептиками з вмістом спирту не менше 60%, а краще 80%. Підійдуть також антисептики з вмістом хлоргексидину (2%).

Щоб зробити антисептик самостійно, потрібно змішати 800 мл етилового спирту, 40 мл перекису водню та 15 мл гліцерину. Робити це бажано у скляній ємності. Можна додати трохи кип’яченої чи дистильованої води. Гліцерин потрібно додавати обов’язково, тому що він зволожує шкіру і допомагає їй краще переносити постійне використання спиртомісткого спрею. Зберігати антисептик потрібно за кімнатної температури в темному місці й далеко від вогню.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також