Рівненський апеляційний суд не скасував підозру Соловйову: адвокат звернувся завчасно

2114 0

Ми у соцмережах:

Олег Головчак

Рівненський апеляційний суд розглянув клопотання адвоката Олега Головчака про скасування підозри Володимиру Соловйову, якому правоохоронці інкримінують причетність до злочинного угрупування Большого та Мокрого.

Наразі Соловйов перебуває у СІЗО і його підозрюють одразу у кількох злочинах, зокрема у причетності до підготовки вбивства рівненського бізнесмена. 

Бізнесмена, нагадаємо, врятували. Поліція затримала кілерів вчасно й інсценувала вбивство, аби отримати докази проти замовників. Проте всі троє - Володимир Шевчук, Ігор Мокринський та Володимир Соловйов - з того часу переховувалися. Соловйова затримали у лютому.
Адвокат Головчак зазначив, що слідчі не надають достатньо доказів, які б показували, що його підзахисний причетний до злочинів, які йому приписують. Додав, що у грудні суддя Рівненського міського суду Наумов скасував підозру, вивчивши томи справи. Проте апеляційна інстанція стала на сторону прокуратури та слідства.

Адвокат Соловйова повторно  звернувся до суду, проте міський суд  вже ухвалив  негативне для  затриманого рішення. Колегія суддів Рівненського апеляційного суду сьогодні також у задоволенні позову відмовила. Обгрунтування було простим. Слідчий повторно оголосив підозру Володимиру Соловйову 16 січня, мотивуючи, що були викриті нові нюанси у справі і розпочато розслідування знову. А закон дозволяє оскаржували підозру тільки після двох місяців по її оголошенню.

Адвокат Олег Головчак наполягав, до слова, що слідчі не проводили нових слідчих дій, а тому оголошувати підозру вдруге (перша була у вересні 2018 року) не мали підстав.

Соловйов розповідав, що до організації вбивства не причетний. Мовляв, киянам, які виявилися кілерами, показував лише, де живе бізнесмен, бо був певен, що вони зацікавлені у бурштині.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також