Апеляційний суд зробив перерву у справі Мічуди

2111 0

Ми у соцмережах:

Апеляційний суд зробив перерву у справі Мічуди

Сьогодні колегія суддів Рівненського апеляційного суду розглянула скаргу на ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду Кристини Ореховської від 27 травня про застосування щодо начальника ДАБІ Рівненщини Ігоря Мічуди запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Адвокат підозрюваного Ігор Солімчук розповів, що відповідно до законодавства кожен має право на справедливий розгляд судом його справи. І в справі про застосування запобіжного заходу прокурори мають обґрунтувати підозру.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою може бути застосований тільки тоді, коли є якась небезпека зі сторони злочинця. У цьому ж випадку йдеться про начебто взяття хабара, тобто ніякої небезпеки для суспільства підозрюваний не несе. Його можна просто посадити під домашній арешт, але не в СІЗО. Проте й доказів того, що він узяв хабар немає. Адже у призначенні платежу, який відправили на рахунок ПП «Мека», було вказано, що це оплата рахунку. Суд має бути справедливим. Тому нині суд зробив перерву, оскільки він не знаходить доказів винуватості мого клієнта, – розповів Ігор Солімчук.

Сьогодні на розгляд суддів прокурори подали документи під грифом таємності. Такі документи стають доказами після того, коли таємний гриф знімають. Аби повністю вивчити справу, колегія суддів зробила перерву в розгляді апеляції на невизначений термін. До кінця тижня правоохоронці на прохання суду мають зняти з документів гриф секретності та подати їх на розгляд. А також за проханням Ігоря Мічуди судді передивляться відеозапис проведення обшуків 25 травня та переглянуть розрахунки "Приватбанку" між ПП «Мека» та ПП «Буд Кепітал Менеджмент». 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також