Аптека у Рівному прибутковіша, ніж магазин

1083 0

Ми у соцмережах:

Аптека у Рівному прибутковіша, ніж магазин

Днями перехожі звернули увагу на ремонт в приміщенні невеликого магазину продуктів у центрі Рівного. Як виявилося, відомий усім старожилам «Бахус» в зеленому будинку на перехресті Соборної-Чорновола закрився. Колись він працював цілодобово і до нього забігали не тільки за продуктами, а й за плящиною посеред ночі. Через що заклад періодично «згадували» на засіданнях різних комісій та міськвиконкому — рівняни нарікали на бійки, крадіжки та безхатченків поряд з ним. Та схоже, що його час минув. Кажуть, саме через зменшення прибутків власники і вирішили закрити крамницю, а приміщення здати в оренду. Під аптеку. Уже четверту в цій будівлі.

Цікаво, що вивіска нового закладу вже стала причиною скандалу. Як пояснила депутатка Анастасія Кулакевич з тимчасової контрольної комісії, що займається міськими вивісками, під час ремонтних робіт зашпаклювали рустування будинку, що було його особливістю.

На критику уже відреагувала міська влада. Заодно «дісталося» не тільки аптекарям, а й решті підприємців, які ведуть бізнес у цій будівлі і чиї вивіски також не прикрашають фасад. Тож і їм тепер доведеться все переробити. Ті й не сперечалися.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Зібрав представників бізнесів, які проводять свою діяльність у цьому будинку в центральній частині міста. Головна тема зустрічі — упорядкування вивісок. Критичною точкою у цьому питанні стало розміщення вивіски аптеки «Подорожник», яка в процесі робіт пошкодила історичний вигляд будівлі. Наразі роботи призупинені. Нагадав підприємцям, що з 2018 року в Рівному діють положення щодо вивісок. Тож відверте ігнорування цих положень у самісінькому центрі міста неприпустиме. Загалом домовилися із підприємцями, що до 27 березня вони проведуть усю підготовчу роботу. А саме, звернуться до управління містобудування та архітектури, яке займається контролем реалізації цього положення. В управлінні допоможуть підприємцям діяти за одним із двох сценаріїв. Перший: в управлінні розробляють вивіску згідно з положенням. Або дизайнер за вимогами положення розробляє вивіску, а потім її затверджують в управлінні містобудування.

Незважаючи на війну, ми поступово досягнемо того, що усі фасади міста будуть приведені до загальних правил. Ми рухаємося до зменшення кількості реклами у місті, рухаємося до того, аби Рівне мало естетичне, стильне обличчя.

Загалом у Рівному функціонує 156 аптек та ще 42 аптечних пунктів при медзакладах. І наразі уже немає якоїсь норми, яка б законодавчо регулювала відстань між ними.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також