Цілісний арахіс, відомий також як земляний горіх, містить велику кількість протеїну, що робить його незамінним засобом для людей, що займаються бодібілдингом або мають недостатню масу тіла. У зв`язку з цим дієтологи заявляють: арахісова олія, в якій зустрічаються частинки шкірки, більш поживна, ніж олія з очищених горіхів.
Цілісний арахіс, відомий також як земляний горіх, містить велику кількість протеїну, що робить його незамінним засобом для людей, що займаються бодібілдингом або мають недостатню масу тіла. У зв`язку з цим дієтологи заявляють: арахісова олія, в якій зустрічаються частинки шкірки, більш поживна, ніж олія з очищених горіхів. Крім протеїну, в горіхах зашкалює показник антиоксидантів-поліфенолів, зокрема, р-кумарової кислоти. До речі, обсмажування горіхів збільшує рівень цієї кислоти, підвищуючи антиоксидантні властивості на 22%. Виходить, арахіс кращий з цього погляду, ніж яблука і морква. А ось несолоний арахіс корисний для артерій. Чверть чашки арахісу містить стільки ж мононенасичених жирів, що і столова ложка оливкової олії. Дані жири допомагають контролювати холестерин. У горіхах є і нікотинова кислота, яка відновлює ушкоджені клітини, надаючи додаткового захисту від хвороби Альцгеймера і пов`язаних з віком когнітивних порушень. Вміст вітаміну Е зменшує ризик розвитку раку і серцево-судинних хвороб, а залізо необхідне для нормальної роботи червоних кров`яних клітин. Кальцій же важливий для кісток. Волокна арахісу допомагають боротися з проблемами шлунково-кишкового тракту, плюс, горіхи підсилюють виробництво жіночих і чоловічих гормонів.