Арахіс — від холестерину і болю в суглобах

2220 0

Ми у соцмережах:

Арахіс — від холестерину і болю в суглобах

Одним з найкращих натуральних продуктів взимку, що забезпечують організм багатим набором поживних речовин, є арахіс. Дієтологи рекомендують використовувати його для перекусів.

Арахіс — надзвичайно корисний для здоров'я продукт. Взимку його цінність підвищується як джерела природних сполук і жирних кислот, які підтримують, імунну функцію, активізують метаболічні процеси.

Сприяє втраті ваги. Арахіс вживають при збалансованому харчуванні. У ньому багато ненасичених жирів, білків і клітковини, які підсилюють відчуття ситості, що дозволяє довго не відчувати голоду й утримуватися від додаткових прийомів їжі.

Знижує рівень холестерину. Арахіс відрізняється високим рівнем ненасичених жирних кислот, здатних знижувати рівень «поганого» холестерину. В результаті зменшується ризик серцево-судинних захворювань, інсульту.

Оздоровлює і омолоджує шкіру. Ненасичені жири, які містяться в арахісі, мають виражену протизапальну дію, що сприятливо позначається на стані шкіри — вона стає краще захищеною від сонячних променів, знижується ризик появи зморщок і пігментних плям. Також було виявлено, що продукт йде на користь фібробластам — клітинам, які виробляють колаген, що робить шкіру пружною і гладенькою.

Запобігає раку. Арахіс містить сполуки фітостероли, що володіють протираковими властивостями, особливо при раку грудей, товстої кишки, простати. Встановлено, що його споживання може зменшити ріст ракових клітин у жінок з колоректальним раком.

Допомагає від болю в суглобах. Завдяки високій концентрації жирних кислот, що володіють протизапальними властивостями, арахіс здатний запобігати та зменшувати біль у суглобах, властивий артриту. Сполука ніацин покращує стан людей з артритом, збільшуючи рухливість суглобів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також