Аргументи Кульчинської не спрацювали

1465 0

Ми у соцмережах:

Аргументи Кульчинської не спрацювали

Колишнє приміщення станції юних туристів на вул. Симона Петлюри, 26, яке уже три роки стоїть порожнім, бо аварійне, обласна рада не продаватиме на аукціоні, як планувала ще кілька тижнів тому. Але й не передасть міській раді, яка обіцяє збудувати на тому місці спортзал для дітей. Після скандалу про підробку документів та появи на засіданнях депутатських комісій заступниці міського голови Галини Кульчинської депутати начебто були схильні віддати будівлю місту. Але на президії вкотре передумали – і питання на цій сесії не розглядатимуть взагалі.

Ривненський писенний грант 26

Галина Кульчинська
Ніяк не можуть визначитися депутати профільної комунальної комісії. У березні вони за один день встигали двічі змінювати своє рішення, що, в результаті, і призвело до скандалу. На березневого засіданні комісії депутати погодилися будівлю передати місту, а потім частина з них пішла на вул. Симона Петлюри оглянути споруду — і на сайті з’явився проект про її продаж на аукціоні. Проте протокол виїзного засідання, на якому базувалося рішення, містив прізвища депутатів, котрі дивитися на будівлю не ходили, зокрема Юрія Шарманського. Він і звинуватив облраду у підробці документів. Керівництво ради вину поклало на «недбалість» клерка. За аукціон виступав також голова комунальної комісії Віталій Бойко. Мотивував це тим, що від продажу буде більша користь для громади області — бюджет отримає надходження. Втім, минулого тижня і він свою думку змінив. Після того, як на чергове засідання комісії прийшла Галина Кульчинська і «з’явилися додаткові аргументи». alsoread:http://rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=049567 Заступниця міського голови пригрозила, що підніме політичний скандал проти фракцій, які не підтримують передачу будівлі. І члени комунальної комісії у її присутності погодилися на цій сесії проголосувати "за". Але на президії у середу, 31 травня, голосів депутатів не вистачило, аби питання винесли на сесійне засідання 2 червня, тож його відклали на кілька місяців. До речі, з обох сторін звучать обопільні звинувачення. Хто проти аукціону, говорить, що продати будівлю хочуть за безцінь для конкретного покупця. І навіть звучало прізвище бізнесмена та колишнього депутата облради Сергія Качановського. Щоправда, він заперечує будь-яку зацікавленість: «Я з обласною радою не граюся», - зазначив "РВ". Натомість прихильники торгів запевняють, що міська рада, отримавши будівлю у центрі міста, спортзал не побудує, а продасть ділянку під будівництво офісного центру. 18869814_1338676722874713_252246212_o
Галина Кульчинська на засіданні комунальної комісії минулого тижня
Галина Кульчинська, заступниця міського голови Рівного:Це не я сама придумала збудувати спортзал на Симона Петлюри. До мене приходили батьки дітей, які навчаються у ДЮСШ. Ви тільки погляньте, скільки там авто по обіді, коли закінчується навчання у школі. Дітям потрібен цей зал, і я так і сказала депутатам, що якщо не проголосують для дітей на сесії, то буду всім у місті заказувати, аби за їхню партію більше не голосували на виборах. ДЮСШ і колишня будівля станції юних туристів мають спільну стіну та комунікації. Три роки обласна рада зі свою будівлею нічого не робила. І я розумію, для чого. Аби потім зробити експертну оцінку і за 2,2 копійки продати комусь у центрі міста. Ми ж побудуємо спортшколу. З огляду на перевиконання міського бюджету і те, що спортзал, грубо кажучи, - це стіни та опалення, місту знайти кошти буде під силу. Коли обласна рада передасть будівлю, проведемо експертизу та замовимо створення проектно-кошторисної документації. Але загадувати не буду, нехай обласна рада спершу проголосує. А то я на три комісії вже приходила, на кожній обіцяли будівлю передати, а потім на сайті з’явився проект про відчуження.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також