Архієпископ вчергове звернувся до прихожан МП на Рівненщині: прокиньтесь!

1619 0

Ми у соцмережах:

Архієпископ вчергове звернувся до прихожан МП на Рівненщині:  прокиньтесь!

Один з керівників ПЦУ на Рівненщині архієпископ Іларіон ще раз звернувся до прихожан Московського патріархату.

 Він пише, що зробив це, бо дехто й надалі лицемірно шукає виправдання російським звірствам та чекає на перемогу Путіна:

- Дехто лицемірно шукає виправдання причин, мовляв, це якесь чергове випробування або, може, покарання від Господа - щоб навернутися до «правильної віри».

Донедавна дуже сильно відчувалося велике піднесення і справді щире бажання багатьох громад і навіть священників РПЦвУ з’єднатися зі справжньою Українською Автокефальною Церквою, яка вже в нас є — Православною Церквою України. Але чим далі, тим більше відчувається дивне заспокоєння, і навіть якась холодна і лицемірна впевненість Московського патріархату в Україні. На жаль, навіть розповсюджуються жахливі плітки про «перемогу путіна» і панівну роль РПЦ в Україні.

У світлі цих подій я хочу вкотре звернутися до духовенства і віруючих УПЦ МП: дорогі брати і сестри, прокиньтеся! Досить тішити себе московськими байками, почніть більше довіряти своїй совісті, згадайте дві найбільших заповіді Нового Завіту — любити ближнього і любити Бога! Господь і наш Творець не просто так дав нам найбільший дар - дар свобідної волі. І тому саме від нас насамперед залежить спасіння нашої безсмертної душі, а не від приналежності до якоїсь церкви. Від наших вчинків і нашого ставлення до ближнього буде завжди залежати наше спасіння у Христі.

Україна у всіх нас одна! Це як у будь-якій сім‘ї чи родині — одна хатина чи домівка. І якщо всі, хто мешкає в цій домівці чи квартирі, живуть у згоді та любові й ніколи не зраджують одне одного, то така хатина, квартира — родина — ніколи не мають жодних великих проблем і випробувань. Але якщо з‘являється бодай один “паршивий” зрадник, то одразу з‘являються й злоба, заздрість, зрада, ревність, недовіра, ненависть і ще багато недоброго.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також