Арктичне повітря «остудить» Рівненщину

1408 0

Ми у соцмережах:

Арктичне повітря «остудить» Рівненщину

Синоптики попереджають, що через вторгнення холодного повітря з Арктики, яке несе до нас антициклон, на Рівненщині буде справжня морозна зима. До кінця тижня температура різко опуститься до 19 градусів морозу, проте холодна погода протримається недовго.

Богдан Масовець, начальник Рівненського Гідрометеоцентру:

— У світі відбувається зміна клімату, стає тепліше. Фахівці зазначають, якщо середня річна температура повітря на планеті зросте на +2 градуси, то зміни клімату будуть невідворотними. Нам уже відомо, що у минулому році температура на Рівненщині зросла на + 0,8 градуса тепла. Тому в нас зими стали більш європейського формату — спостерігається помірна погода із невеликими вкидами холоду, який не затримується надовго. Осінь змістилася на грудень, а зима пересунулася на березень. Через це надзвичайно багато опадів взимку не варто очікувати. Схожа погода і в Греції, де взимку температура коливається від –2 градусів до +3.

Минулого року на Рівненщині метеорологічна зима так і не настала. Не було таких холодів, які б затрималися на 5–10 днів. Найнижча температура у 2019 році була 8 січня — 17,3 градуса морозу. Прогнозуємо, що цього року метеорологічна зима таки настане. Готуємося, що арктичний холод принесе невеликий сніг. У четвер, 14 січня, температура вночі опуститься до –3, –8 градусів, а вдень становитиме –1, –6 градусів. У п’ятницю, 15 січня, буде невеликий сніг, а температура впродовж доби становитиме –8, –13 градусів. В суботу, 16 січня, снігу не очікуємо, проте температура вночі опуститься ще більше — до –14, –19 градусів. Такі низькі температури протримаються близько тижня.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також