Армія Білорусі перекидає на кордон війська

5203 0

Ми у соцмережах:

на фото генерал-майор Віктор Гулевич

Командування збройних сил Білорусі заявило, що відправляє до кордону з Україною п’ять батальйонно-тактичних груп.

Як йдеться у повідомленні їхнього Міноборони, нібито, це ротація, щоб змінити військових, які перебувають там зараз.

Солдати займатимуться на кордоні «недопущенням проникнення на територію РБ з боку України різних націоналістичних збройних формувань, нелегальної доставки зброї, боєприпасів і вибухових речовин».

- Для доморощених військових експертів та диванних аналітиків хочу наголосити, що переміщення військ жодним чином не пов'язане з підготовкою, а тим більше участю білоруських військовослужбовців у спеціальній військовій операції на території України, - наводять цитату в Telegram начальника Генерального штабу Збройних Сил РБ генерал-майора Віктора Гулевича.

Нагадаємо, що вчора російські окупаційні війська вчинили провокацію. Їхні бомбардувальники залетіли на територію Рівненщини, а потім скинули бомби на кордоні з Білоруссю. Українська розвідка повідомляє, що таким чином хочуть створити прецедент для вторгнення білоруської армії в Україну на боці Росії.

Передувала провокації майже 5-годинна розмова за зачиненими дверима Лукашенка й Путіна у Москві. Президент Білорусі заявив Путіну, що Україна планувала напасти на Білорусь.

На відео рух колони близько 20 одиниць військової техніки в напрямку міста Брест на кордоні з Польщею та Україною 11 березня.

Читайте також по темі: Білоруську армію на Рівненщині чекають непрохідні ліси з «багатою партизанською історією»

 Росія біля Рівненщини почала бомбити Білорусь (ВІДЕО)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також