Атомники отримали житло і хочуть будувати нове

1429 0

Ми у соцмережах:

Будинок 412/4 майдан Ювілейний м. Вараш

Цьогоріч адміністрація Рівненської АЕС надала безвідсоткові цільові позики для придбання житла 35 атомникам. У планах «Енергоатому» та РАЕС – будівництво нового багатоквартирного будинку для працівників атомки та їхніх сімей.

Цьогоріч було погоджено пропозицію компанії щодо продажу 35 квартир у дев’ятиповерховому будинку, що знаходиться за адресою: м. Вараш, мікрорайон Ювілейний. Щасливі власники квартир отримали від підприємства безвідсоткові цільові позики на придбання  житла.

-  Лише після ухвали рішення Верховної Ради України від 4 вересня 2018 року, соціально значимого законопроекта №3131 щодо надання державним підприємствам права відчужувати житло для своїх працівників без застосування конкурентних процедур, з’явилася законна підстава для передачі житла власникам. Персонал отримав ключі від довгоочікуваного житла і нарешті має можливість почати робити ремонт і вселятися в нові оселі, – коментує генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин.

На розширеному засіданні адміністрації та профкому Рівненської АЕС,  де обговорювалося виконання Колективного договору НАЕК «Енергоатом» відокремленим підрозділом «Рівненська АЕС» за перше півріччя 2019 року, Павло Павлишин окреслив плани компанії щодо будівництва нового житла.

-  Для будівництва необхідно, щоб кошти на таку діяльність були закладені в тариф на електроенергію. Останніх 5 років у тарифі на відпуск електроенергії для АЕС не було закладено жодної копійки на будівництво об’єктів соціальної інфраструктури. І це стосується не лише РАЕС. Ми не побудували жодного житлового будинку й іншого об’єкту соцінфраструктури, – заявив Павло Павлишин. - В компанії і РАЕС є намір наступного року все ж таки розпочати будівництво на майданчиках кожної з українських АЕС по одному житловому багатоквартирному будинку. Триває процес вибору проекту. Спершу у наших планах було закінчити будівництво будинку по мікрорайону Перемоги, проте відповідно до чинного законодавства, добудова будинку передбачає розбирання старого. Це дуже дороговартісно, тому розглядається варіант будівництва нового будинку «з нуля», на землі, що належить підприємству. За умов належного та своєчасного фінансування, буде розроблено відповідний проект, за яким розпочнеться будівництво.

 За повідомленням веб-сайту РАЕС.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також