Атомники взяли участь у черговому вебінарі Паризького центру ВАО АЕС

433 0

Ми у соцмережах:

Атомники взяли участь у черговому вебінарі Паризького центру ВАО АЕС

Фахівці Рівненської АЕС взяли участь у вебінарі Паризького центру Всесвітньої асоціації організацій, які експлуатують атомні електростанції, присвяченому програмі «Курс на досконалість».

Онлайн-семінар проводився з метою залучення діючих українських атомних електростанцій до реалізації програми Асоціації «Курс на досконалість» шляхом впровадження посиленого моніторингу виробничої діяльності. Спікерами виступили представники ВАО АЕС-ПЦ: директор з покращення галузевих виробничих показників Бертран Воші та аналітик групи аналізу виробничих показників Джульєта Ромеро. Учасниками заходу стали фахівці НАЕК «Енергоатом» та її відокремлених підрозділів: Ріненської АЕС, Запорізької, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС.

Рівненську АЕС на заході представляли: заступник генерального директора з якості та управління; заступники головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки, модернізації та управління ресурсом, технології та інжинірингу; фахівці служби надійності, ресурсу та продовження експлуатації; виробничо-технічної служби; відділу ядерної безпеки; служби забезпечення якості; реакторного цеху.

Переклад англомовної онлайн-зустрічі для української сторони здійснювали перекладачі відділу міжнародного співробітництва та технічної допомоги РАЕС.

Під час семінару розглянуто питання взаємодії між експертами Асоціації та персоналом АЕС, відповідальними за моніторинг виробничих показників роботи електростанції; основні відмінності посиленого моніторингу від збору та аналізу даних про роботу АЕС під час підготовки до партнерських перевірок; потреби та вимоги АЕС до Асоціації щодо організації посиленого моніторингу.

Впродовж вебінару експерти обговорювали новий стратегічний проєкт ВАО АЕС «Курс на досконалість», пояснювали, чому та кому потрібен цей процес, що зміниться для АЕС та які можливості він відкриває.

Як зауважив Бертран Воші, нині до Паризького центру ВАО АЕС входять 55 атомних електростанцій, і до 2025 року «Курс на досконалість» планується поступово впровадити на кожній АЕС. Він передбачатиме також проведення посиленого моніторингу за сімома основними виробничими напрямами та збільшення періодичності проведення партнерських перевірок на АЕС, що отримають низьку оцінку, до двох разів на рік.

Нова операційна модель матиме «безперервний підхід», який передбачатиме відповідний безперервний моніторинг та підтримку, що робить її ще більше «орієнтованою на рішення», — наголосив експерт.

Черговий захід Паризького центру ВАО АЕС став продовженням серії вебінарів Асоціації за програмою «Курс на досконалість» серед українських атомників. Під час дискусії працівники Рівненської АЕС мали змогу отримати відповіді на усі запитання за обговореними темами, а отже, ще краще зрозуміти й освоїти новий напрям для розвитку.

Юлія КУЛАЄВА.

Фото: Надія Тимофєєнко


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також