Аудитори виявили у Рівненській обласній дитячій лікарні недоліки і втрати на мільйони гривень

3588 0

Ми у соцмережах:

Аудитори виявили у Рівненській обласній дитячій лікарні недоліки і втрати на мільйони гривень

Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провело державний фінансовий аудит діяльності комунального підприємства «Рівненська обласна дитяча лікарня» Рівненської обласної ради за період з 1 січня 2019 року по 31 березня 2022 року і виявило низку недоліків, які негативно вплинули на ефективність фінансово-господарської діяльності підприємства майже на 29 млн гривень.

Під час аудиту проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності підприємства за аналогічний період, якою встановлено порушень, що призвели до втрат, на 1 млн гривень.

У лікарні  проводилися непродуктивні витрати на виготовлення проєктно-кошторисної документації та її коригування,  яка надалі не використовувалася, оплату праці лікарів-інтернів. Підприємство втратило доходи через надходження благодійних внесків на рахунок благодійної організації від невикористання вільних площ.

Попереджено можливі втрати ресурсів через нездійснення реєстрації права постійного користування на будівлі та нежитлові приміщення загальною вартістю 23,5 млн гривень.

Проведена у медичному закладі ревізія виявила факти використання коштів медичної субвенції на планове лікування хворих інших областей та на обслуговування іноземних громадян на безоплатній основі на загальну суму 670 тис. грн. Аудитори виявили зайвих витрат на виплату заробітної плати та сплату єдиного соціального внеску на 168 тис. гривень. 

Станом на дату проведення ревізії не повернуто до обласного бюджету  коштів матеріальної шкоди, які надійшли відповідно до рішення суду від винної особи на суму 133,5 тис. грн, та коштів орендарів, які відшкодували  вартість спожитих комунальних послуг за попередні роки, на загальну суму  87 тис. гривень.

Для покращення фінансово-господарської діяльності підприємства аудитори надали шість аудиторських рекомендацій.
За результатами ревізії складено два протоколи про адміністративні порушення. Матеріали передано до правоохоронних органів, повідомила пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також