«Авангард» ще будують, а дитсадок — «чекає команди»

1233 0

Ми у соцмережах:

Газон із стадіону «Авангарду», який могли знищити під час будівельних робіт, перенесли на інші — зокрема, стадіон  НУВГП

І досі немає визначеності щодо реконструкції стадіону «Авангард» та дитсадка на Північному. Як ми уже повідомляли, фінансування цих об’єктів з держбюджету було призупинено. А без цих грошей неможливо продовжити будівництво на стадіоні та розпочати — на довгобуді-дитсадку.

— Крім міста, ні копійки на ці об’єкти ні з державного, ні з обласного бюджету не виділено, — констатує міський голова Володимир Хомко. — Буду робити все можливе, щоб реконструкція «Авангарду» продовжилась. Почекаємо трохи, щоб у міністерствах усі розсілися на свої крісла, тоді проведу кілька зустрічей. Адже стадіон тільки за міські гроші не побудуєш, потрібна допомога держави. П’ятдесят мільйонів, які ми виділяли з бюджету для «Авангарду», вистачить ще на півтора місяця роботи.

Андрій Конашко, представник фірми «Фіалка», яка здійснює реконструкцію стадіону, підтвердив, що за виконану роботу з ними поки розраховуються вчасно. Попри уже заявлену додаткову експертизу проектно-кошторисної документації роботи на стадіоні не припинили.

А от працівники фірми «Янкор», яка виграла тендер на реконструкцію дитсадка на вулиці Коновальця у Рівному, до роботи так і не приступили.

— Перед будівництвом потрібно було прибрати територію, адже цей дитячий садок — це довгобуд, біля нього накопичилися гори сміття, — пояснює Юрій Корнійчук, директор компанії «Янкор». — Після того як ми усе вивезли, роботи призупинив замовник. Чому це трапилося, нам не повідомили. Тепер чекаємо команди від Рівненської ОДА, щоб приступити до реконструкції.

Міський голова Володимир Хомко вважає, що чекати команди від голови ОДА залишилося недовго:

Я був впевнений, що саме так складеться історія з дитячим садком. Крім міського бюджету, на нього ніхто більше грошей не дав. У мене була розмова з цього приводу з новим головою ОДА. Зараз триває аналіз цього будівництва. Усі розумні люди розуміють, що будувати дитсадок за 132 млн грн — це занадто. Рішення про його початок приймалось під тиском — приходило кілька настирних громадянок, а ще були вибори… Голова ОДА — бізнесмен, думаю, він ухвалить правильне рішення. Яким воно буде — скоро побачимо.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також