«Авангард» знову подорожчав — через доріжки як у Берліні

2423 0

Ми у соцмережах:

«Авангард» знову подорожчав — через доріжки як у Берліні

Непостійними у Рівному залишаються дві речі — погода та остаточна вартість реконструкції стадіону «Авангард». Часті дощі гальмують хід робіт, які й так з плином часу дорожчають. Однак чиновники переконують, що чергове здорожчання вже пов’язане зі зміною бажань самих спортсменів, які мають тренуватися на стадіоні. Легкоатлети забажали змінити покриття бігових доріжок із хорошого на більш сучасне, на що доведеться шукати додаткові гроші у бюджеті обласного центру.

Володимир Хомко, міський голова:

До мене звернувся голова Федерації легкої атлетики України. Адже у світі почали розробляти нове покриття бігових доріжок. Таке уже постелили у Берліні, тому й попросив внести зміни у проєкт реконструкції. Одразу після його звернення було зібрану нараду, на якій рівненські спортсмени підтримали це прохання. Обійдеться обновка приблизно у 2,8 млн гривень. Поки що таке покриття в Європі є лише у столиці Німеччини. Взагалі у цьому немає нічого дивного, бо поки ми добудуємо стадіон, то у світі вийде ще щось новіше.

Щодо поля, то спочатку в нас була ідея використати на «Авангарді» лише трав’яне поле. Однак потім, порадившись, вирішили зупинитися на комбінованому. Таким газоном зараз встелена «Львів-Арена». Він уже придбаний. Як тільки на стадіоні буде зроблено дренаж, то устілки будемо засівати травою. Поки тривають земляні роботи, то дощ трохи заважає. Але після того це нам, навпаки, допоможе, щоб добре росла трава.

Олександр Алембіта, директор стадіону «Авангард»:

Наш стадіон — не тільки для футболу, прохання легкоатлетів теж мають бути враховані. Адже стадіон у майбутньому буде сертифіковано під футбольні й легкоатлетичні змагання. Нещодавно Берлін приймав чемпіонат Європи, де спортсмени змагалися на новому покритті. Кращого, ніж у них, ніде у світі немає.

Наразі на стадіоні ведуться активні роботи над східною трибуною, яка знаходиться біля центрального входу. Там уже почали мурувати перестінки та поштукатурили частину легкоатлетичного манежу, проводиться утеплення та ізоляція залу. На футбольне поле вкладають дренажну систему. Адже у планах міської влади Рівного, щоб уже восени, саме під вибори, на «Авангарді» було зіграно перший футбольний товариський матч.

Додамо, що вартість реконструкції ще кілька років тому оцінювали у 200 мільйонів, згодом називали 280 мільйонів, а тепер і цієї суми виявилось замало. Роботи на стадіоні мають бути завершені до початку літа 2021 року.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також