Австралійці закопали голови в пісок

1643 0

Ми у соцмережах:

Австралійці закопали голови в пісок

На пляжі Бонді у Сіднеї відбулася акція протесту проти небажання уряду вносити до порядку денного саміту G20 питання екології, зокрема, проблему зміни клімату. У досить своєрідній демонстрації взяли участь понад 400 осіб: дорослі, діти, а також люди в ділових костюмах.

Закопали голови в пісок Вони самостійно вирили на пляжі невеликі ями і засунули в них голови. Таким чином, австралійці натякнули, що дії прем'єр-міністра Австралії Тоні Ебботта, який, як вони вважають, боїться відповідальності за вирішення кліматичних проблем, схожі на поведінку страуса.

Тони Эбботт
Тоні Ебботт
Як вважається, ці птахи заривають голови в пісок, намагаючись сховатися від небезпеки. Втім, орнітологи неодноразово спростовували це твердження. На саміті АТЕС, який відбувся 10-11 вересня, США і Китай підписали договір про скорочення викидів вуглекислих газів в атмосферу. При цьому Пекін навіть пообіцяв, що через 15 років на території країни емісія цих газів взагалі припиниться. Вашингтон, зі свого боку, взяв на себе зобов'язання скоротити викиди більш як в півтора раза. "Обама знаходиться на борту! Сі Цзіньпін — на борту! Всі знаходяться на борту, крім однієї людини", — кричав активіст Пет Норман в мегафон учасникам акції. "Тоні Ебботт!" — відповідали йому демонстранти. Раніше прем'єр-міністр Австралії назвав екологічні проблеми, про які йде мова, "дурницями".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також