Авто підозрюваного у зґвалтуваннях під судом у Рівному закидали яйцями (ВІДЕО)

3572 0

Ми у соцмережах:

Авто підозрюваного у зґвалтуваннях  під судом у Рівному закидали яйцями (ВІДЕО)

До Рівненського міського суду прийшли близько трьох десятків людей, щоб підтримати жінок, потерпілих від ґвалтівника.

На акцію вони зібралися після того, як у соцмережах одна із потерпілих просила громадськість про допомогу, щоб підозрюваного не «відмазали». Чоловіка обвинувачують у чотирьох зґвалтуваннях і двох замахах на злочин. Поліцейські затримали підозрюваного у серпні 2019-го. На співпрацю зі слідством той не йшов і вини не визнавав.

Рівнянка, яка заявила про зґвалтування у соцмережах, - Ольга Самкевич.

На неї напали у жовтні 2013 року. Тоді вона перейшла міст на гідропарку, як раптом її хтось схопив і потягнув у чагарники. Ольга розповідає, що від пережитого надовго закрилася в собі й не хотіла розголошувати про свою ситуацію:

- Так, у мене є страх, я боюся за себе й за жінок нашого міста. Я не хочу, щоб хтось переживав те, що й я – це гидко. Я не впевнена, що всі можуть про це говорити. Я пам’ятаю, що я дуже закрилася в собі. Я п’ять років не виходила з дому, жила в своїй умовній «коробочці» й мені здавалося, що це нормально. Лише зачитавши висновок свого психолога, я заплакала. Не очікувала, що я настільки травмована.

Жінка пояснює, що ґвалтівника відпустили під домашній арешт і навіть не одягли пристрій для відстежування. Це, на її думку, може спричинити нові злочини:

- Коли наступного разу ця людина повторить свій вчинок – це абсолютно не прогнозовано і не відомо. Я не можу стверджувати, що більше такого не було. Я до останнього моменту сподівалася, що буде справедливе рішення суду і обвинуваченому у зґвалтуванні винесуть більш адекватний запобіжний захід, ніж цілодобовий домашній арешт без засобів електронного відстеження. 2 березня, коли суддя зачитала ухвалу з тим самим запобіжним засобом, це був крах надії, яку я цілий рік виношувала.

На акцію підтримки прийшли громадські активісти та небайдужі рівняни. Рівнянин Олександр Бурдюк розповідає, що всі, кого зачепила ця ситуація, домовилися в соцмережах і вирішили підтримати потерпілих жінок:

- Якщо ми не будемо виходити на подібні акції, то судді такого штибу будуть надалі творити судовий безлад у нашій країні. Я, як чоловік, як батько дітей, не можу взагалі пропустити таку подію, бо це зачіпає і мою дружину, і моїх дітей, і всіх жінок у місті, і всю українську судову систему.

На засідання приїхав обвинувачений, але його авто не хотіли пропускати активісти: відчиняли двері, знімали й кричали: «Як Вам не соромно?». В автівку кинули навіть кілька яєць:

  Однак після акції протесту всі розійшлися, бо судові засідання проводяться у закритому режимі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також