Автоінструктора оштрафували за неувімкнений поворот під час навчальної їзди

1431 0

Ми у соцмережах:

Автоінструктора оштрафували за неувімкнений поворот під час навчальної їзди

Вантажівка ЗІЛ з учнем за кермом під час повороту зіткнулася із мікроавтобусом Mercedes.

Автоінструктора Миколу Гука з Володимирця оштрафували за порушення ПДР під час навчальної їзди, повідомляє Zaxid.net. Інструктор їздив з учнем автошколи на вантажівці ЗІЛ вулицями міста і в момент, коли учень почав поворот ліворуч з вулиці 1 Травня на вулицю Київську, із ним зіткнувся мікроавтобус Mercedes, який саме обганяв вантажівку. На автоінструктора склали протокол за неувімкнений покажчик лівого повороту й оштрафували на 510 грн. Микола Гук оскаржив цю постанову в суді, намагаючись довести, що покажчик повороту був увімкнений, але переконати у цьому суддю йому не вдалося.

Протокол на автоінструктора Миколу Гука склали ще 10 червня. Під час оформлення ДТП сам учень заявляв, що увімкнув покажчик повороту, але інспектор йому не повірив, вважаючи, що той покриває викладача. Відтак інструктора оштрафували на 510 грн за порушення правил дорожнього руху.

Під час судового засідання Микола Гук теж заявив, що учень завчасно увімкнув покажчик повороту, але суддя Володимирецького райсуду Олена Іванків погодилася із версією поліції. У рішенні суду вказано, що якщо інспектор, оцінюючи за своїм внутрішнім переконанням докази порушення правил, стверджує, що було порушення, отже, воно було. Суддя також уточнила, що у справі є докази на користь версії поліції, натомість доказів невинуватості інструктора суду не надали. Тож постанова про порушення, на думку судді, була складена на законних підставах і автоінструктор має оплатити штраф.

Втім, Микола Гук ще може подати апеляцію на таке рішення Володимирецького райсуду.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також