«Ажуру» зводити висотку на Кавказькій відмовили і суд, і рада

1301 0

Ми у соцмережах:

фото: Радіо Трек

Міська рада відмовила компанії «Ажур», власниці 15 соток землі під старими гаражами на вулиці Кавказькій, яка просила змінити цільове призначення цієї ділянки. Просила для того, щоб можна було розпочати будівництво багатоповерхівки.

Таке неприємне для забудовника рішення прийнято завдяки наполегливості мешканців сусідніх будинків, які завзято, ще з 2017 року, протестували проти будівництва.

Володимир Шаховський, юрист ОСББ на Кавказькій:

— Оскільки управління містобудування і архітектури відхилило прохання забудовника видати дозвіл на реконструкцію гаражно-складських приміщень під багатоповерхівку, то він звернувся до суду. Першу інстанцію чиновники програли. Але минулого тижня після оскарження забудовнику було повністю відмовлено у його вимогах, а справу закрито через відсутність предмета спору. Забудовник зрозумів, що через суд добитися видачі документів не вдасться, тому намагався зробити це через сесію міської ради. Але депутати підтримали мешканців ОСББ. Бо земельна ділянка дуже маленька. Там ледве будинок поміщається, не говорячи уже про прибудинкову територію.

Неподалік цих гаражів заплановано й інше будівництво — 13-поверховий будинок має постати замість старого приміщення кінотеатру «Gonzo», але досі будівельних дозволів на це немає.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також