Бабкін зберіг свої «бабки»

1383 0

Ми у соцмережах:

Бабкін зберіг свої «бабки»

Уже вдруге у Рівному концерт артиста, якого звинувачують у «сепаратизмі», пройшов «на ура». Артист отримав повний зал публіки та заробив грошей, а ті, хто протестував проти концерту, — увагу засобів масової інформації.

Перед початком виступу Бабкіна півсотні чоловіків, у камуфляжі та без, які назвалися «добровольцями», заблокували сходи до Будинку культури. Вони принесли плакати із зробленими нашвидкуруч ледь помітними написами про гастролерів. Був також гучномовець та сирена автомобіля швидкої допомоги. Увесь «протест» тривав годину. Мітингувальники заблокували вхід до приміщення та розповідали присутнім, що вони воювали, а Бабкін у цей час виступав у Росії та окупованому Криму. Врешті публіка пройшла на концерт крізь живий коридор під крики «Ганьба!». Сам концерт пройшов із аншлагом.

фото: ЧаРівне

Сергій Пандрак, воїн АТО, один з учасників пікету:

— Ініціатором пікета були хлопці з громадського об'єднання батальйон ОУН. Адже цей співак виступав у анексованому Криму, а в цьому році був учасником концерту в Російській Федерації. Кожен такий концерт на території ворога приносить податки до бюджету держави-агресора. Тож ці гроші перетворюються в кулі та міни, які вбивають наших хлопців на сході України. Є рішення Рівненської міської ради, яке забороняє таким співакам, які хоч раз їздили на заробітки до Росії під час війни, виступати у Рівному. Директор міського Будинку культури та начальник управління культури міста мають стежити за його виконанням. Якщо вони не справляються зі своєю роботою, то їх треба гнати в шию. Близько десяти свідомих рівнян, які прийшли на концерт, побачивши нашу акцію, розвернулися та пішли назад. Були люди, які хотіли повернути гроші за квитки прямо там. Я особисто за свої кошти викупив два таких квитки.

Тарас Максименко, начальник управління культури:

— Міська рада в 2016 році ухвалила рішення про заборону проведення концертів артистів, які гастролюють по території Росії. Воно зобов'язало нас звернутися до СБУ та Мінкультури, аби отримати список заборонених артистів. Ми його виконали, тому цей список був долучений до рішення. Цього артиста в ньому немає.

Ольга Стельмах, директорка МБК Ольга Стельмах:

— Ще у серпні до мене приходила ці протестувальники. Я їм розповіла, що рішення Рівненської міської ради не забороняє Сергію Бабкіну виступати в нашому обласному центрі. Зала була майже повна. Навіть перед самим концертом люди купували квитки. До слова, вони коштували від 190 гривень. Їх було продано більше 400 штук. Сто квитків було виділено на соціальні служби. Організатори концерту заплатили нам 7 тисяч гривень за оренду залу, додатково відшкодували комунальні послуги та роботу каси.

фото: ЧаРівне

Василь Зелінський, начальник міського відділу поліції:

— На лінію «102» надійшов дзвінок, що хтось блокує вхід до Будинку культури. Однак насправді ніяких правопорушень не відбувалося. Проходила спланована мирна акція з боку громадських організацій та добровольців, які були на фронті. Напередодні концерту воїни зверталися до нас листом, де й інформували про даний пікет. Дійство відбувалося близько години. За цей час добровольці озвучили свої гасла та розійшлися. Усі ці вигуки не містили явної образи. Радше, вони мали на меті привернути увагу громадян до проукраїнської позиції. Мітингувальники зробили на сходах своєрідний коридор. Ніхто людей не шарпав і не бив.

Роман Яворський, керівник івент-агенції «Мегаподія»:

— Не було ніяких юридичних підстав блокувати у Рівному концерт співака Сергія Бабкіна. Цей артист не заборонений в Україні. Раніше він виступав у Росії на концерті пам'яті Бориса Немцова. На мою думку, усі закиди не були обґрунтовані, бо відбувся лише психологічний тиск на людей. Скажу, що звинуватити у виступах в Росії можна будь-який музичний колектив. Свого часу навіть «Океан Ельзи»там виступав. Ті фотографії, які доводили, нібито, причетність Бабкіна до виступів у Криму були зроблені в 2013 році. Тоді півострів ще не був окупованим. Різноманітні пікети негативно впливають на репутацію самого міста. Відомі артисти просто не захочуть сюди їхати, бо знають, що є люди, які можуть зірвати їх виступ. До речі, в Сергія Бабкіна всеукраїнський тур. І його виступ не блокували ні в Івано-Франківську, ні в Луцьку, ні в Тернополі.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також