Бабуся з МП на Рівненщині зламала вилами руку прихожанину ПЦУ

8501 0

Ми у соцмережах:

Бабуся з МП на Рівненщині зламала вилами руку прихожанину ПЦУ

Районний суд дав два роки умовно літній прихожанці УПЦ МП, яка під час церковного конфлікту вилами вдарила прихожанина ПЦУ.

 Таке рішення ухвалив Володимирецький райсуд, повідомляє «Захід.нет».

Сам інцидент трапився 10 серпня 2021 року. У суді обвинувачена розповіла, що в той день до неї зателефонував священик. Він повідомив, що біля місцевого храму перебувають прихильники ПЦУ, і попросив туди прийти. За її словами, біля храму була зламана огорожа, а на подвір'ї перебувало чимало людей.

Потерпілий також розповів свою версію подій. За його словами, в той день прихильники ПЦУ прийшли прибрати територію храму, але одразу ж на місце прийшли також прихильники УПЦ МП, які розпочали агресивний конфлікт. Під час сварки Ніна Ш. нанесла йому удар по руці металевою частиною вил. Чоловікові стало погано, знайомий відвіз його до лікарні, де медики діагностували закритий перелом зі зміщенням. Чоловік тривалий час лікувався та проходив реабілітацію.

Володимир В. не вимагав суворого покарання для нападниці. Втім, він подав цивільний позов з вимогою заплатити йому 1,5 тис. грн матеріальної шкоди та 50 тис. грн моральної шкоди. Відомо, що Ніна Ш. попросила вибачення та заявила, що готова відшкодувати витрати на лікування.

Суддя постановила, що Ніна Ш. повинна буде заплатити 1,5 тис. грн витрат на лікування та ще 10 тис. грн. моральної компенсації.

Зазначимо, що мешканці села Заболоття Вараського району конфліктують через храм ще з 2019 року. Тоді громада Свято-Іоанно-Богословської парафії вирішила перейти в ПЦУ. Прихильники УПЦ МП звернулись до суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також