Багаті села біля Рівного: сільського голову затримали на 700 доларах хабара

7430 0

Ми у соцмережах:

Багаті села біля Рівного: сільського голову затримали на 700 доларах хабара

Оперативники управління захисту економіки в Рівненській області затримали сільського голову, який вимагав неправомірну вигоду «за вирішення питань віднесених до його компетенції».

Як повідомляє прес-служба управління, за дозвіл на розміщення реклами на території села посадовець вимагав від підприємця 1 400 доларів США неправомірної вигоди.

За попередніми даними, йдеться про шубківського сільського голову Олександра Іолтуха.

На підставі зібраних матеріалів слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 14 лютого, оперативники затримали сільського голову під час отримання частини вказаної ним суми. Правоохоронці вилучили 700 доларів США.

За вчинення даного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що це не перший сільський голова біля Рівного, якого запідозрили у корупції. Свого часу скандальним було затримання обарівського сільського голови, який вимагав, за словами правоохоронців, півмільйона гривень.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також