
Одні покупці проходять повз ці банани з коричневими плямами на шкірці, вважаючи, що вони зіпсовані, інші ж, навпаки, купують. Чи безпечні такі банани для вживання?
Як пояснюють експерти, темні плями на шкірці банана — це не ознака гнилого плоду. А свідчення того, що банан досяг оптимального ступеня зрілості. Чим більше чорно-коричневих плям на шкірці, тим солодший буде банан і корисніший.
Банани, що повністю дозріли, є потужним джерелом антиоксидантів. Ці антиоксиданти допомагають зміцнити імунну систему, підвищуючи захист організму від вірусів та ракових клітин. Хоча стиглі банани можуть виглядати не дуже привабливо, їх антиоксидантні властивості значно зростають із кількістю чорних плям.
З підвищенням зрілості бананів збільшується вміст магнію, який корисний для людей, які страждають на гіпертонію. Стиглі банани допомагають знизити рівень кров’яного тиску та підтримують здоров’я серця. Вони також можуть допомогти у боротьбі з депресією, покращити травлення та сприяти нормальній роботі кишківника.
Якщо ви страждаєте від печії, спробуйте з’їсти банан — це природний антацид, який може швидко полегшити дискомфорт. Один стиглий банан здатний зняти симптоми печії за лічені хвилини.
Стиглі банани, багаті на клітковину, сприяють нормалізації роботи кишківника. Вони допомагають не тільки при запорах, а й прискорюють одужання від діареї.
Але зважайте на те, що банани, які переспіли, мають підвищений вміст цукру. Тому намагайтеся дозувати вживання таких плодів, щоб не було навантаження на шлунково-кишковий тракт.
Також важливо відзначити, що чорні цятки можуть бути на шкірці, якщо сам плід почав підгнивати, чорніти, тоді його краще не вживати.