Банан у салі готував у «Фараоні» французький кухар

3391 0

Ми у соцмережах:

Банан у салі готував у «Фараоні» французький кухар

25-річний Антоні Буссон 20 березня провів у ресторані «Фараон» майстер-клас у рамках Тижня Франкофонії, що відбувався з 13 до 20 березня одночасно у багатьох країнах світу.

Традиційно у Франції трапезу починають з маленьких закусок, потім їдять основні страви і переходять до десерту. На майстер-класі Антоні, зокрема, представив кілька таких закусок, які в дослівному перекладі з французької означають «задоволення для глотки», їх зазвичай подають з аперитивом. Чи не найбільше присутнім сподобалося таке задоволення, приготовлене з банана, загорнутого в сало. Антоні любить готувати курятину з раками, але вважає, що той, хто часто готує, не може мати лише одну улюблену страву. Курятина з раками — це фамільний рецепт, яким він як потомствений кухар ніколи не ділиться. Каже, що ця страва буде коронною у нього, коли відкриє у Франції власний ресторан. А рецепти тих страв, які Антоні представив у Рівному, він записав і передав ресторану «Фараон», погодившись, щоб заклад вніс їх від імені Буссона у своє меню. В Україні Антоні побував уперше, приїхав у Рівне з приватним візитом і гостював тут протягом двох тижнів. — У Рівному він знайшов своє особисте щастя, — каже керівник Рівненської обласної організації «Французький альянс» Надія Чумак, — тому такий майстер-клас відбувся саме у Рівному. Я завжди шукаю щось нове у проведенні щорічного Тижня французької культури в Україні, мене з Антоні як з висококласним, незважаючи на молодий вік, кухарем познайомили у Франції знайомі. Я запропонувала йому провести у нас майстер-клас, Антоні одразу погодився. Антоні має 10-річний досвід роботи в ресторанах і приватних готелях Франції та Швейцарії. Його батько також кухар, тож хлопець спочатку був учнем, а потім і сам став шеф-кухарем. Протягом 1999-2001 років одержав диплом про професійну освіту та сертифікат професійної придатності.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також