Бананове добриво для кімнатних рослин

1204 0

Ми у соцмережах:

Бананове добриво для кімнатних рослин

У шкірці банана міститься не менше корисних вітамінів і мінералів, ніж у самому фрукті. Застосування бананової шкірки як підживлення поліпшує ріст квітів, а також може допомогти в боротьбі зі шкідниками і очистити листя рослин.

М’якоть і шкірка банана багаті на калій, фосфор, кальцій, магній і азот. Саме тому шкірка може замінити калійні та фосфорні добрива. Відомо, що цикламен, бегонія і сенполія (фіалка) вже практично через тиждень після підживлення банановою шкіркою наочно доводять ефективність цього натурального засобу.

Перед застосуванням шкірки потрібно добре помити банани, щоб видалити з них воскове покриття та інші хімікати. Нарізати на дрібні шматочки бананову шкірку і закопати її не надто глибоко в землю. Навіть слабкі рослини, підживлені таким методом, незабаром починають відрощувати пишне листя. Причому чудодійне добриво вже за 10 днів розчиняється в ґрунті, будучи повністю переробленим ґрунтовими мікроорганізмами.

Ще один простий, але дуже ефективний спосіб приготування добрива: сушену шкірку банана заварити як чай. Таким прохолодним «напоєм» поливають кімнатні рослини під корінь. Сушити шкірку перед заварюванням слід на батареї. Зберігати у паперовому пакеті. Важливо пам’ятати, що поверх землі класти бананову шкірку не можна — розвинеться цвіль.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також