Бандитське угрупування у Вараші вибивало з людей гроші на «касу» криміналітету - СБУ

2255 0

Ми у соцмережах:

Бандитське угрупування у Вараші вибивало з людей гроші на «касу» криміналітету - СБУ

Під час спецоперації у Києві та на Рівненщині Служба безпеки України нейтралізувала організоване угруповання, яке тероризувало мешканців регіонів і вимагало гроші з підприємців для поповнення «каси» криміналітету. Задокументовано факт «вибивання» через погрози вбивства 30 тисяч доларів.

 Під час 17 обшуків за місцями проживання та автомобілях зловмисників, виявлено вогнепальну зброю, радіостанції, балаклави та гроші, отримані злочинним шляхом.

За даними слідства, до складу банди входило п’ять осіб, які раніше неодноразово були засудженні до ув’язнення за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Встановлено, що зловмисники через створення штучних конфліктних ситуацій вимагали гроші з громадян, у тому числі підприємців. У разі відмови бандити погрожували фізичною розправою.

«Зібрані» гроші, організатори угруповання направляли на утримання представників кримінальних кіл, які відбували покарання у виправних установах Рівненщини. Крім цього зловмисники переправляли засудженим наркотики та засоби зв’язку для координування злочинної діяльності на «волі»

Також встановлено, що двоє лідерів банди брали активну участь у вирішенні «конфліктів» між кримінальниками.

Правоохоронці із залученням співробітників ЦСО «А» СБУ затримали у Києві та місті Вараш Рівненської області двох організаторів та трьох активних учасників угруповання.

У ході обшуків, серед іншого, правоохоронці виявили банківські картки і чорнові записи із доказами протиправної діяльності та понад 16 кілограмів незаконно видобутого бурштину-сирцю.

У межах кримінального провадження за ч. 2, ч. 3 ст. 189 (вимагання), ч. 1 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу), ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України затриманим повідомлено про підозру. Лідерам угруповання обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності затриманих до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Спецоперація проводилась спільно з Управлінням стратегічних розслідувань Національної поліції під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також