Банк не повертає депозити… навіть коли гроші потрібні на лікування

1609 0

Ми у соцмережах:

Банк не повертає депозити… навіть коли гроші потрібні на лікування

”Потрібна термінова операція», — сказали пенсіонерці Ніні Яцюк лікарі онкодиспансеру. Гроші на операцію у жінки є, однак скористатися ними вона не може — 43 тисячі гривень знаходяться на її депозитному рахунку в «Укрпромбанку». Банкіри ж віддавати гроші відмовляються.

Розповідає Ніна Яцюк: — Більше року тому я занесла усі свої заощадження до «Укрпромбанку». Обрала саме цю фінансову структуру, оскільки вони пропонували трохи більший відсоток, ніж інші банки. Термін депозиту закінчився в травні цього року, та віддавати кошти мені відмовилися. Мовляв, складна фінансова ситуація в банку. Порадили зачекати. Не вплинула на банкірів і довідка з печаткою з онкодиспансеру про діагноз і необхідність проведення термінової операції. Вони спромоглися видати мені лише тисячу гривень. Після цього ні на мої письмові звернення, ні на постійні дзвінки в адміністрацію банку не відповідають. Що робити далі, я не знаю. Коштів на лікування я не маю. В лікарні тільки одна крапельниця обійдеться мені в триста гривень. А маю пенсію лише 600 гривень. Якщо не прооперувати зараз, то за місяць-другий вже може бути пізно.

Коментар: Віталій Брик, в.о. начальника управління Національного банку України в Рівненській області: — В «Укрпромбанку» діє тимчасова адміністрація, відтак рішення про задоволення тих чи інших прохань приймає тимчасовий адміністратор, виходячи з фінансових можливостей банку. З серпня там продовжений ще на півроку мораторій на виплату депозитів. Я гадаю, що таких критичних звернень від вкладників в «Укрпромбанку» є чимало. І не тільки по цьому, а й по решті банків, де діє тимчасова адміністрація. Відтак у них існує певна черговість задоволення цих звернень. Обсяги визначають адміністратори.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також