Банк вимагав, щоб донька боржника-покійника виплатила його кредит

3203 0

Ми у соцмережах:

Банк вимагав, щоб донька боржника-покійника виплатила його кредит

Рівненський апеляційний суд відмовив у позові ПриватБанку, який наполягав на стягненні кредитної заборгованості з доньки покійного боржника, бо жінка не набула статусу спадкоємця.

Ще у 2014 році нині покійний батько жінки відкрив в банку кредитний рахунок на 8 тисяч гривень. На день його смерті заборгованість фінансовій установі складала майже всю суму.

Через півроку банк звернувся до доньки боржника з листом-претензією про погашення кредитної заборгованості, а згодом  через невиконання такої вимоги -  подав позов до місцевого суду про стягнення боргу. 

Суд першої інстанції відмовив банку у задоволенні позовних вимог, бо відповідачка не набула статусу спадкоємця, отож не зобов'язана виплачувати кредит батька.  Банк оскаржив цю постанову.

Рівненський апеляційний суд переглянув скаргу банку і погодився з рішенням місцевого суду, відхиливши апеляційну скаргу фінансової установи.

- У Спадковому реєстрі спадкова справа після смерті батька відповідачки не заводилась. Тому вона не набула статусу спадкоємця, не отримала у спадщину майна, а відтак у неї відсутній обов’язок задовольнити вимоги кредитора померлої особи. Крім того, кредитор спадкодавця пропустив встановлений ч. 3 статті 1281 Цивільного Кодексу  України строк пред’явлення вимоги, - повідомив Рівненський апеляційний суд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також