Банкетний зал чи ресторан для весілля? У чому різниця?

541 0

Ми у соцмережах:

Банкетний зал чи ресторан для весілля? У чому різниця?

Організація весільної урочистості – це складний процес, оскільки постійно доводиться приймати рішення, вибирати між різними альтернативними варіантами... Наприклад: урочистість у ресторані чи банкетному залі? Здавалося б, проведення весільного бенкету цих двох типах майданчиків дуже відрізняється друг від друга. Але чи це так насправді?

Подібності ресторану та бенкетного залу

Банкетні зали є і в багатьох ресторанах, тому банкетний зал можна підібрати на майданчику Wedpro зі списком місць для проведення урочистих заходів в Києві. Але тут ми порівнюємо ресторани з окремим типом закладів – саме спеціальними банкетними холами, які можна орендувати для масових заходів. Ресторани і такі банкетні холи/зали схожі на те, що вони надають високий рівень обслуговування за порівнянними цінами. І ресторани, і банкетні зали столиці часто пропонують замовникам безкоштовний паркінг, просторі тераси, паркову зону, welcome зону, місце для куріння і т.д.

Відмінності між рестораном та банкетним холом

Тепер поговоримо про відмінності. Ресторан і банкетний зал мають різні концепції. У ресторані може бути кілька залів: загальні зали та окремий бенкетний зал. Для урочистостей можна орендувати банкетний зал, але при цьому інші зали будуть так само відкриті для відвідувачів, з якими гості вашого заходу, ймовірно, стикатимуться на вході та в коридорах. Заклад може погодитись закрити і загальні зали, але для цього замовники банкету мають закрити весь денний рахунок закладу, що є досить невигідним. А якщо ваш захід за масштабом невеликий, то вам можуть запропонувати розташуватися в залі – тоді не буде ніякої усамітнення, ваша компанія буде на увазі у решти публіки.

Що стосується банкетного холу, то справа трохи по-іншому: сторонні ваше свято не потурбують. У такому банкетному залі обслуговуються лише банкетні заходи. Така концепція, безумовно, має свої переваги:

• У залах та вбиральнях будуть лише гості заходу та жодних сторонніх;

• Відсутність сторонніх знижує ризик крадіжки особистих речей;

• Оренда такого залу може виявитися бюджетнішою, ніж оренда залу в ресторані;

• На деяких закритих майданчиках можна влаштувати феєрверк;

• Інгредієнти для страв будуть закуповуватися свіжі, оскільки на відміну від ресторану банкетний хол не має потреби постійно мати запас продуктів для щоденного обслуговування відвідувачів;

• Деякі банкетні зали надають клієнтам можливість самим закупити алкоголь та фрукти.

Однак потрібно враховувати ще деякі нюансі:

• Ресторан можна відвідати заздалегідь, щоб отримати уявлення про кухню та якість страв. Банкетний хол по домовленості;

• Деякі банкетні зали не мають ліцензії на алкоголь і, отже, не мають свого бару, тому це потрібно уточнювати;

• Підбирати музичний супровід замовнику доведеться самому.

Чи це серйозні недоліки, чи, навпаки, велика свобода вибору? Кожен вирішує сам. Для масштабних весільних банкетів або інших святкових заходів краще підійде банкетний зал, а от невелика урочистість у вузькому колі простіше провести в залі ресторану. І там, і там у вас є можливість орендувати розкішне елегантне приміщення! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також