Банкірка з Костополя вийде із СІЗО, якщо сплатить понад шість мільйонів гривень застави

3158 0

Ми у соцмережах:

Банкірка з Костополя вийде із СІЗО, якщо сплатить понад шість мільйонів гривень застави

До цього підозрювана у шахрайстві та підробці документів, вчинених в особливо великих розмірах, перебувала під цілодобовим домашнім арештом. Щоправда, сьогодні суд визначив і альтернативний запобіжний захід — заставу в розмірі 6 мільйонів 710 тисяч гривень.

Слідчі становили, що упродовж жовтня 2020 року підозрювана, перебуваючи на посаді керуючої відділенням "Акордбанку"  у місті Костополі, увійшла в довіру до керуючої та касира аналогічного відділення у Рівному. Зловживаючи їх довірою, заволоділа коштами, які належать фінансовій установі, в розмірі 248 000 доларів США та 10 000 євро.

Аби приховати свою злочинну діяльність, підозрювана передала до одного з відділень банку в Рівному підроблені реєстри про здані матеріальні цінності за низкою договорів та додаткових угод з клієнтами на різні суми, а касирка рівненського відділення, підписавши, помістила до касових документів в іноземній валюті.

У травні цього року 42-річній підозрюваній було оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України -  у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах, та у підробці документів,

24 травня місцевий суд відмовив у задоволенні клопотання слідчого про обрання для підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосував до костопільчанки цілодобовий домашній арешт.

Не погодившись із позицією суду першої інстанції, прокурор оскаржив ухвалу слідчого судді до Рівненського апеляційного суду. Він наголосив на основних ризиках — тяжкості майбутнього покарання (5-12 років позбавлення волі) та впливі на свідків і двох підозрюваних у справі з метою зміни показань. З огляду на це, просив скасувати ухвалу слідчого судді та постановити нову — про обрання підозрюваній найсуворішого запобіжного заходу — тримання під вартою з визначенням застави в розмірі 6 мільйонів 710 тисяч гривень.

Заперечували проти задоволення апеляційної скарги і підозрювана, яка провини не визнає й переконувала суд, що стосунку до зникнення коштів також не має, і її захисник, який підтримав позицію довірительки.

Рівненський апеляційний суд скаргу прокурора задовольнив. Ухвалу слідчого судді місцевого суду скасував, та постановив нову ухвалу про обрання колишній керуючій відділенням банку, яку підозрюють у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах, та підробці документів, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до завершення строку досудового розслідування — 19 липня 2023 року. Підозрювана зможе вийти з-під варти й раніше, якщо внесе на депозит суду заставу в розмірі 2 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також