Банкірша з Вараша, яка із СІЗО повернулась додому, хотіла, щоб їй зменшили суму застави

6922 0

Ми у соцмережах:

Банкірша з Вараша, яка із СІЗО повернулась додому, хотіла, щоб їй зменшили суму застави

Захисник екскеруючої відділення Приватбанку з Вараша Олени Шевчук просив змінити підзахисній запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт у нічний час або зменшити розмір застави до сорока розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб - до 104 000 гривень і з 259 000 грн, які вона сплатила та повернулася зі слідчого ізолятора додому.

Нагадаємо, банківську працівницю органи досудового розслідування підозрюють у вчиненні низки злочинів проти власності, у сфері господарської діяльності, а також у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів).

Слідство підозрює 44-річну експрацівницю відділення банку з Вараша в тому, що, користуючись службовим становищем, вона проводила оборудки в електронних системах фінустанови: вносила недостовірні відомості до електронних систем установи, здійснювала перевипуск карт клієнтів банку, які померли, проводила зарахування по кредитних договорах та відсотків по депозитах. 

Банку було завдано шкоди в сумі 1 337 200 гривень.

Зловмисницю та її чоловіка оголосили в міжнародний розшук.  16 червня 2022 року підозрювану затримали на кордоні з Польщею. Чоловіка, який встиг зняти майже 260 тисяч гривень, правоохоронці все ще розшукують.

17 червня місцевий суд обрав підозрюваній запобіжний захід — тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави. Затримана внесла на спецрахунок 259 000 гривень і залишила слідчий ізолятор.

Вважаючи застосований судом запобіжний захід занадто суворим, захисник підозрюваної оскаржив ухвалу слідчого судді до Рівненського апеляційного суду, просив її скасувати та обрати його підзахисній запобіжний захід - домашній арешт з 22:00 по 06:00 за місцем проживання у Вараші. А у випадку відмови — зменшити розмір застави до сорока розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Проти задоволення апеляційної скарги виступив прокурор, який увагу колегії суддів акцентував на тому, що колишній працівниці банку, яка намагалася виїхати за межі України, повідомили про підозру у вчиненні численних епізодів злочинного діяння, а завдані банку збитки складають понад мільйон 300 тисяч гривень.

Пресслужба Рівненського  апеляційного суду повідомила РВ:  суд  відхилив апеляційну скаргу захисника підозрюваної, а ухвалу місцевого суду залишив без змін. 

Читайте також: Банкірша з Вараша оформила 47 карток на покійників


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також