Башту «тракторного» підірвали з третього разу

1191 0

Ми у соцмережах:

Башту «тракторного» підірвали з третього разу

Жителі Городка, що біля Рівного, як і всі, хто проїздив трасою Рівне-Луцьк, могли спостерігати, як останні кілька тижнів метр за метром хилилася башта колишнього заводу тракторних агрегатів, свого часу одного з найпотужніших рівненських підприємств. Завод вже давно не працює, а його майно було розпродано дрібними шматками фірмам, між якими раз у раз виникали конфлікти. З цього року на території РЗТА почав працювати більш потужний інвестор — міжнародна австрійська компанія «Кроноспан». Саме вона взялася зносити під своє виробництво старі будівлі заводу.

Силосна башта, яку підірвали у вихідні, — лише одна з будівель, які зносять. Проте через значні розміри вона була найбільш помітною, тому і привернула увагу багатьох. Для того, щоб її підірвати, залучали піротехніків Державної служби з надзвичайних ситуацій, підрозділи якої, крім основної роботи, надають і різноманітні платні послуги, в тому числі і піротехнічні.

Завод давно не виробляв продукції, а приміщення зруйнувались до аварійного стану, — коментує Павло Пильтяй, директор ТзОВ «Технопривід Інвест Груп», яке належить компанії «Кроноспан» і яке, фактично, здійснює діяльність у Городку. — Наше товариство викупило приміщення, але, на жаль, їх неможливо було відремонтувати до нормального стану. Потрібно будувати нові сучасні приміщення з нуля. Саме тому було ухвалено провести демонтаж аварійних будівель, який триває вже декілька місяців. Демонтаж аварійної споруди силосної башти 2 листопада відбувся успішно. Проте це була третя спроба демонтажу цієї споруди за останні кілька місяців. На замовлення компанії, яка є підрядником ТзОВ «Технопривід Інвест Груп» у демонтажних роботах, підрив споруди здійснювали спеціалісти ДСНС. З усіма необхідними дозволами. Виконали роботи дуже професійно. Спорудження нових виробничих будівель розпочнемо після отримання всіх необхідних дозволів. На проведення демонтажних і підготовчих робіт вже витрачено більше чотирьох мільйонів євро.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також