Басюка не поновили на посаді керівника міської стоматполіклініки Рівного

1215 0

Ми у соцмережах:

Басюка не поновили на посаді керівника міської стоматполіклініки Рівного

Ще торік у серпні Михайло Басюк звернувся з позовом до Управління охорони здоров’я виконавчого комітету Рівненської міської ради про визнання незаконним та скасування наказу про неправомірне звільнення його з посади директора комунального неприбуткового підприємства «Міська стоматологічна лікарня» та поновлення на посаді. Суд першої інстанції задовольнив цивільний позов у повному обсязі, вказавши на негайне виконання рішення в частині поновлення на роботі.

Не погодившись зі таким рішенням, Управління охорони здоров’я виконавчого комітету Рівненської міської ради оскаржило його до Рівненського апеляційного суду, наполягаючи на скасуванні судового рішення та відмові позивачеві у задоволенні позовних вимог. 

Рівненський апеляційний суд скасував рішення місцевого суду про поновлення Михайла Басюка на посаді директора міської стоматологічної лікарні Рівного. 

Колегія суддів взяла до уваги той факт, що хоча сам по собі оспорюваний наказ і не містить чітких покликань на конкретні обставини недодержання Басюком трудової дисципліни, однак факти невиконання функціональних обов’язків керівника стоматологічної поліклініки, про що зазначено в наказі, підтверджується сукупністю перевірених та досліджених доказів у справі. Перебуваючи на посаді директора міської стоматологічної лікарні за контрактом із 2019 року, Михайло Басюк допустив низку порушень у діяльності медзакладу, виявлених у ході службової перевірки. 

Було  встановлено, що Михайло Басюк, здійснюючи управління підприємством, одноосібно вирішував питання статутної діяльності медзакладу, які віднесені до компетенції засновника — Рівненської міської ради.

Два працівники, які перебувають у штаті КНП «Міська стоматологічна лікарня», надання стоматологічних послуг здійснювали в селищі Квасилові, один з яких — у квартирі багатоповерхівки на підставі Договору-позички, укладеного позивачем без дозволу засновника.

Систематичне невиконання керівником медзакладу обов’язків, покладених на нього контрактом, доводиться змістом службової записки та актами службових розслідувань.

Нагадаємо, що нині Михайла Басюка разом із ще двома лікарями судять за розтрату понад пів мільйона гривень. Майже 6 тисяч пацієнтів вони «пролікували» лише на папері, а насправді люди допомоги не отримали.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також