Батька, який застрелив свого сина, взяли під варту у залі суду

3237 0

Ми у соцмережах:

Батька, який застрелив свого сина, взяли під варту у залі суду

Ухвалу Вараського міського суду про тримання 61-річного жителя Вараша, який застрелив сина, під цілодобовим домашнім арештом Рівненський апеляційний суд скасував. І задовольнив клопотання слідчого про взяття підозрюваного під варту строком на 60 діб без застави.

Чоловік підозрюється в тому, що вбив сина. Обоє були напідпитку, і між ними сплахнула сутичка. Син вдарив батька. Чоловік витягнув з сейфу мисливську рушницю і вистрелив 35-річному синові в груди та плече . Від отриманих травм син помер. А його батько зателефонував до поліції і зізнався у вчиненому. . Гладкоствольна мисливська рушниця була зареєстрованою.

Кузнецовський міський суд 29 травня відмовив слідчому в задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту строком на 60 діб відносно варшця та ухвалив рішення про перебування підозрюваного у вчиненні особливо тяжкого злочину під цілодобовим домашнім арештом на цей же строк.

Ухвалу місцевого суду оскаржив прокурор, наполягаючи на застосуванні до підозрюваного виняткового запобіжного заходу — тримання під вартою. Підозрюваний та його захисники під час судового розгляду заперечували проти задоволення апеляційної скарги прокурора та просили залишити ухвалу слідчого судді без змін.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ скасувала ухвалу міськсуду та задовольнила клопотання слідчого про застосування до підозрюваного запобіжного заходу  - тримання під вартою на строк 60 днів без визначення розміру застави.   Ухвала діятиме до 28 липня. Підозрюваного взяли під варту в залі судових засідань Рівненського апеляційного суду.

Задовольняючи апеляційну скаргу прокурора, Рівненський апеляційний суд виходив з того, що пенсіонер підозрюється у вчиненні особливо тяжкого насильницького злочину у стані алкогольного сп’яніння. Підозрюваний притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Крім того, суд взяв до уваги пояснення дружини варашця, яка підтримала апеляційну скаргу прокурора, оскільки чоловік їй постійно погрожує, поводить себе неадекватно, у зв’язку з чим їй доводиться проживати у знайомих.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також