Батька засудили за замах на вбивство дворічного сина

1690 0

Ми у соцмережах:

Батька засудили за замах на вбивство дворічного сина

Василь Бакша, який завдав своєму дворічному синові в Обарові Рівненського району не менше дев’яти ударів клинком ножа, за ґратами проведе 10 років.

Мати хлопчика періодично зникала в невідомому напрямку і залишала дітей на батька. Торік 11 травня приблизно о 20-й годині п'яний 24-річний Василь, перебуваючи у будинку, умисно наніс своєму 2-річному синові не менше дев’яти ударів клинком ножа. Він завдав малюку тяжкі тілесні ушкодження, однак з причин, які не залежали від його волі, а саме: через присутність в будинку батька, не закінчив злочин. Швидку викликала бабуся, котра знайшла скривавленого онука в хаті.

- Я напився, Оксани знову не було вдома, одна дитина напівроздягнена лазить по хаті, однієї дитини нема, батя бухий спить. Я зчепився з батею, почав з’ясовувати стосунки, і, видно, малий десь під ніж підскочив, - так спершу пояснив Василь поліцейським спробу вбивства сина. 

Цьогоріч 31 січня  Рівненський районний суд визнав Василя винуватим у вчиненні замаху на навмисне вбивство та призначив 10 років позбавлення волі.

Апеляційні скарги на цей вирок суду подали обвинувачений та захисник, які переконували у необхідності повторного дослідження обставин кримінального провадження. Крім того, увагу колегії суддів акцентували на порушеннях, нібито допущених під час досудового розслідування та судового провадження, оскільки обвинувачений не мав умислу на вчинення вбивства свого сина, а тілесні ушкодження були заподіяні дитині внаслідок конфлікту, який виник між Василем та його батьком. Просили вирок місцевого суду змінити, перекваліфікувавши дії обвинуваченого на необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Заслухавши учасників судового розгляду, Рівненський апеляційний суд скарги обвинуваченого і захисника залишив без задоволення.  Колегія суддів погодилася з висновком місцевого суду про те, що обвинувачений є особою з підвищеним ступенем небезпечності для суспільства, який вчинив особливо тяжкий злочин щодо малолітньої дитини, і вірно кваліфікував його дії як замах на навмисне вбивство сина.  Апеляційний суд визнав обгрунтованим висновок місцевого суду про необхідність та достатність призначеного обвинуваченому Василю покарання за вчинений злочин – 10 років позбавлення волі.

До речі, обох батьків позбавили батьківських прав, опікуном обох хлопців нині є бабуся. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також