Батьки хочуть знати правду про смерть сина

2348 0

Ми у соцмережах:

Батьки хочуть знати правду про смерть сина

24-річний Дмитро Фінчук загинув під час ДТП, яка сталась у вересні 2010 року біля селища Обарів у Рівненському районі. Автомобіль «Хюндай», яким керував Олександр Стафійчук, колишній водій дубровицького прокурора, влетів в опору тролейбусної лінії. Водій залишився живим, а пасажир загинув.

24-річний Дмитро Фінчук загинув під час ДТП, яка сталась у вересні 2010 року біля селища Обарів у Рівненському районі. Автомобіль «Хюндай», яким керував Олександр Стафійчук, колишній водій дубровицького прокурора, влетів в опору тролейбусної лінії. Водій залишився живим, а пасажир загинув. Батьки загиблого Дмитра й досі не почули від слідчих, чому і за яких обставин їхній син опинився в тому авто і куди їхав... босоніж. Тим часом суд амністував Стафійчука. До речі, як нам повідомили з Державтоінспекції, Стафійчука позбавляли права керувати авто ще в 2006 році за п’янку та упродовж 2004-2010 років інспектори не раз зупиняли за порушення правил дорожнього руху, а суди виносили попередження та штрафи, частину з яких він не сплатив ще й досі.

Коментарі Людмила Суржук, прес-секретар прокурора області: — Коли сталась ДТП, Стафійчук в прокуратурі Дубровицького району вже не працював. Прокурор Дубровицького району звільнив цього водія ще 3 вересня 2010 року за власним бажанням. Одразу було призначено на цю посаду іншу людину. Вікторія Власик, адвокат потерпілих: — Цю кримінальну справу розглядав Рівненський районний суд і повернув її в обласне управління міліції на додаткове розслідування, оскільки слідство не встановило, яке саме порушення правил дорожнього руху допустив обвинувачений, що спричинило загибель людини. Детальне встановлення обставин є обов’язковим у таких справах. Проте слідство не виконало цієї вказівки суду і знову відправило справу в суд. Цього разу суд прийняв справу як є і застосував до підсудного амністію, адже стаття про порушення правил дорожнього руху підпадає під дію цього закону. А якщо не встановлено склад злочину, то може, водій і не порушував правил дорожнього руху, а може, було скоєне вбивство? Це вже інша стаття Кримінального кодексу, яка не підпадає під амністію. Ми подали апеляцію, але Апеляційний суд залишив попереднє рішення без змін. Цей водій протягом року кілька десятків разів порушував правила дорожнього руху, про що свідчать протоколи працівників ДАІ. Чергове порушення стало трагічним — загинула людина, а водій навіть не позбавлений права керувати транспортним засобом. Його притягнули до адмінвідповідальності, зобов’язали відбути громадські роботи, тільки ніхто не перевіряв, чи він і те відробив. Ми подали скаргу до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, він прийняв її до розгляду, витребувавши із райсуду матеріали кримінальної справи. Рішення поки немає.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також