Батьківський бунт у Корці

2578 0

Ми у соцмережах:

Батьківський бунт у Корці

До несподіваного скандалу призвів Першовересень у спокійному у всіх відношеннях райцентрі на Рівенщині. П’ятдесят батьків, обурених плачевним станом другої та третьої корецьких шкіл, заявили, що не пустять своїх дітей у навчальні класи, допоки не буде завершено ремонт. Більше того, батьки висловили недовіру голові райдержадміністрації Володимиру Мельнику разом із низкою місцевих посадовців та заявили про свій намір звернутися з відкритим листом до керівників держави «з пропозицією щодо звільнення з посад голови Рівенської ОДА В.Червонія та нав’язаних ним у керівні органи виконавчої влади Корецького району непрофесійних кадрів».

Корецький демарш підтримали рівенські рухівці, які наприкінці минулого тижня не полінувалися розповісти про події в райцентрі обласним ЗМІ та надіслати фотографії, які свідчать багато про що, тільки не про готовність шкіл прийняти учнів. У ці дні ударними темпами триває ремонт навчальних закладів — ідуть раніше «заморожені» кошти з Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ), кажуть, за першим покликом серця з’явилися і місцеві благодійники. Учні, за твердженням місцевих посадовців, приступили до навчання. Інцидент ніби вичерпано і на відставки якихось чиновників годі й сподіватися.

Коментарі Сепан Якимець, член крайової ради НРУ: — Ситуація в третій школі, вважаю, є загрозливою для здоров’я дітей. Там фактично немає даху, затоплений третій поверх, висить електропроводка, стоять бетономішалки з цементом, відсутні сходи, і діти заходять у школу по наспіх сконструйованому містку з дощок. І при цьому в когось вистачило нахабства пофарбувати перші поверхи як і ні в чому не бувало. Ну ви подумайте — даху немає, а вони підлогу фарбують! Куди ми не зверталися — усюди нерозуміння. А під час святкової лінійки я не витримав і сказав усе, що думаю. Особливо після того, як директор подякував районній владі за турботу. Зараз ніби знайшли вихід — ввесь район говорить, що спонсором викликався бути Федір Жежук, якому потрібно всіляко себе реабілітувати перед обласним керівництвом. Володимир Мельник, голова Корецької РДА: — Ніякої небезпеки для учнів немає. Зараз діти відвідують заняття, навчальні класи. Лише декілька приміщень у третій школі закриті— четвертий поверх затопило. Справа в тому, що будівельники, розпочавши ремонт, розкрили дах і, не отримавши належних коштів від УФСІ, припинили роботи. У другій школі невідремонтованим є фасад. Все «вперлося» у засідання оновленого складу Наглядової ради УФСІ у столиці. Тож кошти пішли на рахунки тільки після першого вересня. До середини жовтня питання по третій школі буде закрито, по другій школі нам потрібен ще час.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також