Батько заступився за доньку-стоматологиню з Рівного

9770 0

Ми у соцмережах:

Інна Кравчук та її захисник у залі суду

У редакцію РВ прийшов чоловік старшого віку і назвавшись Зіновієм Івановичем, батьком стоматологині Інни Пекарської з клініки «Голлівуд», почав вимагати від журналістів вибачитись перед його донькою. Бо вважає, що стаття «Зуб за зуб», в якій згадується прізвище його доньки, є «замовленою певними особами». Прізвищ «замовників» батько стоматологині, щоправда, не назвав.

Урешті-решт Зіновій Іванович залишив у редакції текст з власними розмірковуваннями щодо звинувачення стоматологині Інни Кравчук, яка раніше працювала у клініці його доньки, у жорстокому поводженні з пацієнтами.

З цими міркуваннями батька стоматологині Пекарської ми вирішили ознайомити й читачів «РВ»:

«У дійсності було наступне. Стоматолог Інна Кравчук працювала в приватній стоматологічній клініці «Голлівуд» декілька років. Останнім часом у неї почали виникати конфлікти з колегами і, що дуже прикро, грубе ставлення до дітей під час лікування. Як наслідок — Інну Кравчук просто звільнили. Звільнили без афішування причини. Зрештою, саме так вчиняють в усіх колективах, де виникають подібні проблеми. Хіба не так?

На цьому все б і закінчилося, якби на новому місці роботи Інна Кравчук лікувала дітей, виявляючи терпіння, ласку і ніжність. На жаль, повторювалися ті ж методи лікування, які були раніше в «Голлівуді». Тільки цього разу батьки потерпілих дітей обурилися і написали заяви до поліції. Поліція відкрила кримінальне провадження. Батьки дітей найняли адвоката, він зробив адвокатський запит до клініки «Голлівуд», і тільки після цього були оприлюднені відеофрагменти про роботу Інни Кравчук в цій клініці. В майбутньому буде судова справа між батьками потерпілих дітей і стоматологом Інною Кравчук. От і все».

Зіновій Іванович уважно прочитав статтю, і, за його словами, у нього виникли такі, на наш погляд, риторичні запитання:

«1. Що це за війна стоматологів у Рівному, між ким вона йде і як проявляється? А як зрозуміти, «стоматологи готові на все, аби забезпечити собі кількість зубів, достатню для існування»? Будуть битися чи підпалювати машини і будівлі?

2. Що «стало зрозуміло, коли до батьків «постраждалих» дітей приєдналася власниця клініки «Голлівуд», яка розповсюдила відео піврічної давнини»? Вона не приєдналася до незнайомих їй батьків постраждалих дітей (саме постраждалих, а не «постраждалих»), а віддала для оприлюднення відеоматеріали про особливості лікування дітей Інною Кравчук тільки після адвокатського запиту. Не раніше!

3. Яка саме «більшість вважає, що вся ця історія та відео… «це помста колишніх роботодавців Інни Кравчук»? Очевидно, більшість редколегії газети і замовників статті. А якщо помста, то за що і як вона здійснювалася?

Чи усвідомлюють автори статті, на що вони натякають? Чи знайдеться в них мужності вибачитись перед Інною Пекарською за завдану їй моральну шкоду, приниження її честі і гідності? До речі, жодних претензій до неї від батьків дітей, яких вона лікувала, не було ніколи. Жодних! А на прийом до неї записуються за два місяці».

Ми запитали Зіновія Івановича, звідки йому відомо про всі ці обставини? На що отримали відповідь: «Я працюю в клініці «Голлівуд».

Залишається лише додати, що слухання справи в суді щодо колишньої працівниці «Голлівуду» Інни Кравчук, яку обвинувачують у побитті малолітніх пацієнтів, триває. Зокрема, у середу, 14 квітня, суддя Рівненського міського суду Микола Бердій відхилив клопотання адвоката стоматологині — він просив розглядати справу у закритому режимі, адже йдеться про неповнолітніх постраждалих. Але представники дітей заявили, що відкрите слухання справи права неповнолітніх не порушить.

Тож будемо стежити за тим, як триватиме розгляд справи стоматологині Інни Кравчук у суді. І чим це завершиться.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також