Байден переконав Ізраїль не рівняти Газу із землею (ВІДЕО)

556 0

Ми у соцмережах:

Байден переконав Ізраїль не рівняти Газу із землею (ВІДЕО)

Ситуація на Близькому Сході надзвичайно турбує демократичний світ. Адже потрібна лише іскра, щоб усе вийшли з-під контролю.

 Напад терористів ХАМАС на прикордонні райони Ізраїлю призвів до десятків жертв. Палестинські бойовики за прикладом Росії сформували спеціальні каральні загони, які знущалися та розстрілювали мирних людей та автомобілі. Терористи не жаліли нікого та розстрілювали ізраїльтян цілими сім’ями. Кількість загиблих сягає понад 1400 людей.

У відповідь ЦАХАЛ почав бомбардувати об’єкти та житло бойовиків ХАМАСу в Секторі Гази. Більше того, офіційні ізраїльські особи висловлювались про помсту та готовність зрівняти Газу із землею. Однак такий крок може призвести до великої кількості жертв. Адже нереально знищувати на території Гази бойовиків ХАМАСу так, щоб не зачепити близько 2 мільйонів палестинців. Мирні жертви, які точну будуть, призведуть до того, що в ситуацію втрутися Єгипет, Іран та Саудівська Аравія.

Разом із тим, терористи ХАМАС під землею в Газі побудували ціле підземне місто з ходами. Штурм таких об’єктів призведе до великих жертв як ізраїльтян, так й палестинців.

Тому Ізраїль відвідав президент США Джо Байден, який відмовив ізраїльську владу від необдуманого вторгнення та килимових бомбардувань Гази, повідомляє Bloomberg.

«Правосуддя має відбутися», – сказав Байден. «Але я застерігаю, що поки ви відчуваєте цю лють, не піддавайтеся їй. Після 11 вересня ми були розлючені в Сполучених Штатах. Хоча ми шукали справедливості й її досягли, ми також робили помилки».

Представники США заявили, що сподіваються продовжити зусилля з нормалізації відносин між Ізраїлем і Саудівською Аравією, хоча війна з ХАМАС загрожує їх зірвати.

Майбутня угода включатиме гарантії безпеки США для обох країн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також