Байден про Маріуполь: «Ми бачили таке хіба що у фільмах жахів»

1280 0

Ми у соцмережах:

Байден про Маріуполь: «Ми бачили таке хіба що у фільмах жахів»

Президент США Джо Байден вважає, що Владімір Путін є справжнім воєнним злочинцем, і зусилля цивілізованого світу мають бути зосереджені на тому, щоб зупинити його і допомогти Україні.

Про це глава Білого дому заявив на зустрічі у польському Жешуві з представниками міжнародних неурядових організацій, які допомагають українським біженцям, повідомляє Укрінформ.

- Наші зусилля мають бути спрямовані на те, щоб зупинити руйнування, спричинені людиною, яку я назвав воєнним злочинцем. Думаю, що він (Путін. – Ред.) відповідає цьому визначенню, - наголосив Байден.

За його словами, Захід об’єднався у питанні санкцій проти росії, що могло бути "певною несподіванкою" для Росії. Щодо РФ уже накладено “найжорсткіші у світовій історії” санкції.

Глава Білого дому нагадав, що в Україні 10 млн осіб змушені були залишити свої домівки через війну, зокрема 3,8 млн, у тому числі мільйон дітей, виїхали з країни.

- Я бачив ці катастрофи, дітей, немовлят, матерів. Не треба розуміти їхньої мови, а достатньо подивитися їм глибоко в очі, цей біль, який є в їхніх очах... Немає нічого гіршого для батьків за страждання дітей, - зауважив Байден.

Водночас, за його словами, сотні тисяч людей відрізані від допомоги, як у Маріуполі.

- Це неможливо уявити, ми бачили таке хіба що у фільмах жахів, - підкреслив Байден.

Президент США наголосив, що потрібно збільшувати зусилля і координувати допомогу з урядом України, оскільки у Києві найкраще знають, що потрібно країні.

Байден також висловив жаль з приводу того, що не може відвідати Україну і побачити на власні очі, що там відбувається. За словами президента США, йому “не дозволяють це зробити”.

Як повідомлялося, Байден розпочав дводенний візит до Польщі. Сьогодні він перебуває у Жешуві, а в суботу буде у Варшаві. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також